Igralište u Gradskom parku spremno za mališane

Radovi na uređenju dečijeg igrališta u gradskom parku su gotovi. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je tom prilikom obišao igralište, koje je od danas u upotrebi.

–  Kao što vidite, završili smo još jedan projekat zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim i Ministarstvu i Vladi Republike Srbije koji su zajedno sa Opštinom Gornji Milanovac odvojili novac da se napravi jedno ovakvo igralište za svu našu decu. Bila je raspisana javna nabavka na 8 miliona i 200 000 dinara, posle koje je najjeftiniji ponuđač za 6 miliona i 500 000 dinara uspešno odradio posao, a za ostatak novca je planirana kupovina određenog mobilijara za ovo igralište – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

Kovačević je najavio obnove i drugih igrališta za decu, kao i izgradnju novih. Kako je naveo, Opština je već poslala Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave pregled svih dečijih igrališta na teritoriji Gornjeg Milanovca, tako da se očekuje podrška i po tom pitanju.

Od danas naši najmlađi mogu da uživaju na novim spravama u parku. Postavljeni su multifunkcionalni rekvizit – igraonica i penjalica „Piramida“, ljuljaška „Orlovo gnezdo“, klackalica sa dva sedišta, dve njihalice na opruzi i inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom, a kako bi igra bila bezbedna na tlu je urađeno popločanje elastičnom gumenom podlogom.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *