Ilija Milićević najbolji i Petar Petrović najbolji mladi sportista u 2020. godini

Po osnovu odluke Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa za zadovoljavanje potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji opštine Gornji Milanovac, na Svečanoj sednici dodeljena su priznanja najboljima u sportu u 2020. godini. Priznanja je uručila zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac, Jadranka Dostanić.

Za „Najboljeg sportistu u 2020.godinu opštine Gornji Milanovac“ proglašen je Ilija Milićević, član seniorske ekipe FK Metalac.

Ilija se našao se u fokusu superligaške stručne javnosti sa samo 19 godina i to na poziciji centralnog beka u svojoj ekipi, koja u elitnom rangu takmičenja igra po mnogima najbolji fudbal u istoriji kluba. Rođen je 2001.godine i prošao je kompletnu školu fudbalskog kluba Metalac. Do sada je ostvario zapažene rezultate, čime je zaslužio titulu najboljeg u sportu za 2020. godinu.

Ilija Milićević, najbolji sportista za 2020. godinu /foto GM PRESS

Nagradu za najboljeg mladog sportistu u 2020.godini opštine Gornji Milanovac dobio je  Petar Petrović, član “Karate-kik boks kluba Milanovac”.

Petar je rođen 2011. godine i učenik je trećeg razreda OŠ”Momčilo Nastasijević”. Najuspešniji je član svog kluba koji je u 2020.godini bio standardni reprezentativac države. Odbranio je titulu prvaka države, osvajača kupa države, i pored toga, uprkos pandemiji uspeo je da učestvuje na još nekim međunarodnim takmičenjima osvojivši zlatne medalje.

Petar Petrović, najbolji mladi sportista za 2020. godinu

Nagrada „Najbolji sportski trener za 2020.godinu opštine Gornji Milanovac“  pripala je Milošu Ignjatoviću, treneru Odbojkaškog kluba „Takovo“.

Miloš kao trener radi sa muškom seniorskom ekipom koja se 2020.godine takmičila u Prvoj ligi Srbije. Postignuti rezultati su dali nadu da će se ove godine igrati Super liga u našem gradu.Postignti rezultati ambicioznog trenera nisu ostali neprimećeni, pa ga je angažovao Odbojkaški savez Srbije kao pomoćnog trenera muške pionirske reprezentacije Srbije. Inače, Miloš je profesor fizičkog vaspitanja u OŠ”Kralj Aleksandar Prvi”. Priznanje je preuzeo Radovan Gavrilović, kapiten OK „Takovo“.

Radovan Gavrilović, kapiten OK „TAkovo“ /Foto GM PRESS

Nagrada „Najbolji sportski klub za 2020.godinu opštine Gornji Milanovac“ dodeljena je Fudbalskom klubu „Metalac“

FK „Metalac“ je na kraju sezone 2019/2020. Po treći put je izborio plasman u Super ligu Srbije. Zbog ostvarenog velikog uspeha, čime je na najbolji mogući način afirmisan Gornji Milanovac, kao i činjenica da okuplja veliki broj dece i omladine, FK „Metalac“ zaslužno je poneo titulu najbolje sportske organizacije u našoj opštini. Nagrada je uručena sportskom direktoru Bojanu Leontijeviću.

Bojan Leontijević, sportski direktor FK“Metalac“ /FOTO GM PRESS

Nagrada za posebne zasluge za promociju i razvoj sporta u Gornjem Milanovcu u 2020.godini dodeljena je Andrei Arsović, srpskoj reprezentativki u streljaštvu.

Andrea dolazi iz streljačkog kluba “Partizan”. Bila je promoterka državnog prvenstva u streljaštvu koje je održano u Gornjem Milanovcu u martu 2020.godine. Svojim nastupima u medijima uvek je afirmativno govorila o pripremama koje je sprovodila i takmičenjima na kojima je učestvovala u našem gradu. Dosta je pomogla pri nabavci opreme neophodne za treninge strelaca iz naše opštine. Nagradu je preuzela Andreina sestra Anđela.

Anđela Arsović /Foto GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *