Impuls centar – kako postati deo jednog od sektora koji najbrže raste?

Sinoć je u Impuls centru održan prvi gejmerski skup, sa prisutnima razgovor su vodili Kristina Janković, administrativna menadžerka u SGA (Asocijacija industrije video igara Srbija), Nemanja Tanasković , suosnivač gejming studija Miracle Dojo (tvorac prve mobilne karate igrice KarateDo) i predstavnik milanovačke gejming scene Stefan Stefanović, tvorac igre Sobakaisti.

Gejming industrija je jako razvijena i druga po rastu u svetu, a prošle godine zarada na stvarima vezanim za gejming iznosi negde oko 140 milijardi dolara.

Kristina Janković, administrativna menadžerka u SGA (Asocijacija industrije video igara Srbija)

-Na pitanje koji je odnos muško-ženskih igrača, mogu slobodno da odgovorim da je to pola-pola.- rekla je Kristina, prezentujući rast i razvoj gejming industrije kako u svetu, tako i kod nas.

Bilo je izuzetno zanimljivo videti u kom pravcu se kreće ova industrija i koliko mi zapravo ne znamo koliko je ova oblast široka i popularna u svetu.

Nemanja Tanasković , suosnivač gejming studija Miracle Dojo

-Najviše korisnika imamo iz Brazila, što nas je u početku jako iznenadilo- istakao je Nemanja, koji je zajedno sa svojim kolegom Urošem Mijalkovićem, inače karate reprezentativcem, napravio mobilnu igru KarateDo koja do sada ima oko 300 000 preuzimanja.

Predstavnik milanovačke gejming scene Stefan Stefanović, tvorac igre Sobakaisti

Naš sugrađanin Stefan Stefanović predstavio je svoju litero igru Sobakaisti u kojoj obilazimo različite lokacije, sve u cilju pronalaženja  smisla života.

Radionica pravljenja veb prezentacije. Todor Cvetanović

Uporedo sa Gejming industrijom, održana je i radionica pravljenja veb prezentacije. Deca su pravila personalizovani veb sajt na Wix platformi. Radionicu je, kao i do sada, držao Todor Cvetanović. Ovaj projekat organizuje Udruženje BEUM iz Beograda kroz projekat Digitalni zamak. Projekat Digitalni zamak je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *