IN MEMORIAM Srboljub Jakovljević (1941 – 2021)

U Gornjem Milanovcu je preminuo Srboljub Jakovljević, dugogodišnji strelac, trener i streljački radnik.

Jakovljević je rođen 26.decembra 1941.godine u Kalimanićima.

Bio je prvi školovani trener streljaštva u Srbiji posle Drugog svetskog rata. Jakovljević je prvi trener koji je na temu streljaštva diplomirao na Visokoj školi za fizičko vaspitanje (današnji Fakultet za sport).

Takmičio se i radio u nekoliko klubova, a najjači trag ostavio je u Streljačkoj družini “Dragan Jevtić Škepo”. Jedan je od utemeljivača modernog streljaštva u Gornjem Milanovcu. Streljaštvo u ovom gradu ima dugu tradiciju, jer prva streljačka družina je osnovana pre oko 130 godina. Međutim,  klub je zbog ratova i drugih teškoća prekidao i obnavljao rad, a Jakovljević je početkom sedamdesetih godina bio jedan od inicijatora obnavljanja SD “Dragan Jevtić Škepo”, koja u kontinuitetu radi od 1973.godine.

Jakovljević je bio uspešan kao trener, ali i streljački radnik. Godinama je bio direktor SD “Dragan Jevtić Škepo”, čiji su strelci u proteklih skoro pedeset godina kontinuranog rada osvojili preko 1.200 medalja, i može da se pohvali vrlo dobrom streljačkom školom

Jakovljević je učio mnoge vrhunske strelce, ali bio je i međunarodni sudija i angažovan u radu Streljačkog saveza Srbije. Dugo je bio član Upravnog odbora i predsednik Komisije  SSS za priznanja i nagrade.

Nosilac je brojnih nagrada, a 2012. godine je dobio „Zlatnu metu“, najviše prizanje koje je dodeljivano u okviru proslave velikog jubileja naše streljačke organizacije, 125 godina godina postojanja Streljačkog saveza Srbije.

Sahrana Srboljuba Jakovljevića biće obavljena u ponedeljak 19.jula, u 13 časova u Gornjem Milanovcu.

SD“Dragan Jevtić škepo“ /GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *