Istrorijski uspeh FK“Takovo“ u godini jubileja

FK“Takovo“ je u poslednjem, 34. kolu Srpske lige grupa Zapad ostvarilo najbolji rezultat u istoriji Kluba.  U nedelju su na svom terenu odigrali nerešno  1:1 sa ekipom „Mladog radnika“ iz Požarevca.  

Takovo je 12 godina bilo u zonskom stepenu takmičenja, 2006. godine je ispalo iz takmičenja, a kada se vratilo u Srpsku ligu – takmičenja su prekinuta zbog pandemije. Prvi put je završena  jedna cela sezona u Srpskoj ligi gde je 18 klubova starosedelaca, od kojih čak 7 neće nastaviti dalja takmičenja.

Lazar Đurđević, trener FK“Takovo“

-Pre svega čestitao bih igračima i zahvalio im se na ovoj poslednjoj utakmici. Sezona je bila turbulentna, promenili smo tri trenera, ja sam četvrti. Svaka im čast, oduševljen sam.Sledi pauza od mesec dana i nastavljamo prpreme za sledecu sezonu – rekao je za TV GM PLUS  Lazar Đurđević, trener FK“Takovo“.

Vladimir Simić, predsednik FK „Takovo“ kaže da se u predhodnom periodu vršili razni proračuni,postojala je i mogućnost da „Takovo“ bude  osmo od kraja tabele, pa  i da ispadne u slučaju da Sloga iz Požege ne prođe. Simić je rekao da je ovo  svojevrsni presedan i da se ne seća kada je ovoliko klubova ispadalo iz lige, osim u slučajevima ozbiljne reorganizacije. Smatra da žitelji rudničko takovskog kraja treba da budu zadovoljni jer je ovo rezultat za ulazak u viši rang takmičenja. Sjajni rezltati došli su u pravom trenutku, kada se obeležava 110 godina od osnivanja kluba.

Vladimir Simić, predsednik FK“Takovo“

-Moja je velika želja da jul mesec bude mesec „Takova“ i nadam se da ću naići na razumevanje opštinskih vlasti i svih Milanovčana. Plan je da u okviru pripremnog perioda organizujemo jedan turnir na kome bi učestvovale renomirane ekipe, kao i da upriličimo svečanu akademiju. Nadam se da će epidemiološke mere dozvoliti da proslavimo uspeh i jubilej malo svečanije u prisustvu većeg broja gostiju, onako kako dolikuje –  rekao je Vladimir Simić, predsednik FK“Takovo“ i dodao – U poslednjih par utakmica od lokalne televizije naišli smo na veliko razumevanje i podršku. Utakmice su praćene uz primenu modernih standarda, uz konstatna poboljšanja. Nadam se da ćemo dobru saradnju nastaviti i u narednoj sezoni.

Pred fudbalerima je zaslužen i perspektivniji put na ponos svih ljudi koji su učestvovali u njegovoj istoriji i stvaranju – zaključio je Vladimir Simić, predsednik FK Takovo.

GM PRESS

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *