Iz nove kuhinje za mališane PU „Sunce“ 3000 obroka dnevno

Osnovna škola „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu, nakon rekosntrukcije obogaćena je i modernom kuhinjom koja se prostire na 500 metara kvadratnih. Trenutno se na najsavremenijim aparatima priprema 3000 obroka dnevno, a od septemba će biti još više posla za kuvare.

Kuhinja u kojoj su se pripremali obroci za mališane u PU Sunce, od 1972. bila je smeštane  u prostorijama objekta i ove ustanove, u ulici Vuka Karadžića. Posle skoro pet decenija kuhinja je našla svoje mesto u novom, modernom prostoru Druge osnovne škole.

Violeta Antonijević, direktor PU Sunce / Foto: GM PRESS

-Za uređenje novog prostora kuhinje opština Gornji Milanovac izdvojila je 8 miliona dinara za nabavku nove opreme – kaže  Violeta Antonijević, direktor PU „Sunce“ i naglašava da je zaposlenima značajno olakšan posao prilikom pripreme jela jer je kuhinja opremljena najsavremenijom tehnikom.

Kvalitet obroka je ostao na istom nivou, milanovačkim mališanima se služe sveža, zdrava jela ali je priprema hrane znatno olakšana.

Trenutno se u kuhinji priprema 3.000 obroka za mališane iz Predškolske ustanove „Sunce“ a već od septembra usluga pripreme hrane biće omogućena i za milanovačke osnovce.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *