Iz virtuelne kancelarije u realni poslovni svet

ETŠ „Knjaz Miloš“ u Gornjem Milanovcu već niz godina u svojoj redovnoj nastavi priprema decu za rad u raznim preduzećima. Kancelarijsko poslovanje je jedan od stručnih  predmeta gde je fokus slepo kucanje , virtuelno preduzeće i samo funkcionisanje istog.

-Obzirom na to da je naša opština mali privredni gigant ,  učenicima ETŠ nakon završenog teorijskog dela ,obezbeđena je  adekvatna  praksa  gde svoje znanje mogu primeniti na realnim situacijama – kaže profesor stručnih ekonomskih predmeta u ETŠ, Dragana Brković.

Kako je nekada u srednjim školama uglavnom bila prisutna teorijska nastava, napredovanjem tehnologije  to se značajno promenilo.  Osnovni cilj predmeta kancelarijsko poslovanje jeste da deca  prvenstveno  ovladaju tehnikom slepog kucanja , kao i verbalnom  i neverbalnom komunikacijom koja je od velikog značaja u poslovnom svetu.

-Sve ono što mi prođemo i uradimo ovde na časovima vežbi, đaci rade na praktičnoj nastavi u preduzećima. Tako da im je mnogo lakše da se prilagode realnim uslovima poslovanja. U školi radi tim stručno – osposobljenih nastavnika,  koji su završili potrebne edukacije i služe se modernim nastavnim sredstvima i koriste savremene nastavne metode-  ističe za portal GM PRESS , profesor stručnih ekonomskih predmeta, Dragana Brković.

FOTO/ DRAGANA BRKOVIĆ, PROFESOR U ETŠ

Pandemija je donela i promenu u nastavnom planu , ali iz ETŠ “ Knjaz Miloš“  ističu da su se na novonastalu situaciju brzo navikli zahvaljujući dobro organizovanoj Google učionici. Obzirom da je škola tehnički opremljena ,đaci nisu mnogo izgubili tokom online nastave.

-Dosta je lakše kada pratimo nastavu u školi. Tokom online metode , pratili smo nastavu preko Google myth učionice i zaista dali sve od sebe da se prilagodimo takvom sistemu obrazovanja- rekla je učenica ETŠ Nina Todorović.

FOTO/ NINA TODOROVIĆ ,UČENICA ETŠ

Sticanjem znanja putem virtuelnih preduzeća, učenicima se pruža mogućnost da po završetku školovanja budu u potpunosti osposobljeni za rad u nekom od gornjomilanovačkih preduzeća.

 

GM PRESS/ EMILIJA VUKAŠINOVIĆ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *