Jedan otpust sa bolničkog lečenja, bez prijema

-Sa Covid odeljenja Opšte bolnice, na kućno lečenje otpušten je jedan pacijent, dok je na bolničkom lečenju trenutno smešteno četiri pacijenta. Jedno lice je negativno na korona virus a troje hopsitalizovanih je pozitivno-navodi u izveštaju dr Predrag Šutić, direktor Bolnice.

Verica Jovanović: Ušli smo u novi talas epidemije, najveći broj zaraženih nije vakcinisan

Definitivno se može reći da smo ušli u novi talas epidemije, rekla je za RTS direktorka Instituta „Batut“ Verica Jovanović. Dodala je da se broj pacijenata na bolničkom lečenju udvostručio u poslednje dve nedelje i da njihove kliničke slike nisu lake, kao i da većina pacijenata zahteva kiseoničku potporu. Naglasila je da se najveći broj novoobolelih nije vakcinisao i pozvala sve koji nisu primili vakcinu da to učine.

„Postoji veliki broj zahteva za prijem na poluintenzivnoj nezi. Većina pacijenata zahteva kiseoničku potporu. U hospitalizovanim uslovima se nalazi više muškaraca – skoro 80 posto su muškarci, kada je u pitanju obolevanje i uglavnom su to problemi kardiovaskularnog sistema. Kliničke slike svih tih pacijenata su teške i bez poluintenzivne nege nema prave terapije“, rekla je Verica Jovanović.

GM PRESS/RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *