Jednočinke A. P. Čehova ponovo na „Maloj sceni“

Jednočinke Antona Pavloviča Čehova: „Medved“, „Tragičar od nevolje“ i “Prosidba“, koje je na scenu postavio reditelj Branko Knežević, na „Maloj sceni“ (ulaz iz Ulice Miloša Velikog) ponovo će biti izvedene u četvrtak, 30. decembra 2021. godine od 20 sati.
Jednočinke su prožete humorom i blagom ironijom u kojima se prikazuju obični ljude koje je društvena sredina izobličila i otuđila. Oblikovane su drugačijom tehnikom od načina pisanja ruskih realističkih pripovedača. U jednočinkama nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule. Čehov je u njih ugradio lirske digresije, muzičke elemente i obični jezik, a Knežević je na toj matrici, uz nesebičnu pomoć dramske umetnice Ljiljane Dragutinović postavio komad.
Uloge u predstavi tumače: Viktor Vujić, Đurđa Vujičić, Branko Knežević, Ivan Pantović, Predrag Lošić, Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković. Kostime je osmislila Biljana Knežević, a rekviziter je Gordana Miletić. Majstor svetla i tona Goran Dragutinović/Pavle Manić, a majstor scene Milan Aćimović.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *