JKP Gornji Milanovac nabavilo novu čistilicu

Javno komunalno preduzeće  Gornji Milanovac  nabavilo je novu čistilicu jednim delom finansiranu iz sredstava opštinskog budžeta a ukupna vrednost  je oko 19 miliona dinara.

Gornjomilanovačko Komunalno preduzeće  posetio je danas  predsednik opštine Gornji Milanovac  Dejan Kovačević, koji je ovom prilikom istakao da je cilj lokalne samouprave da se rad JKP  i JP za izgradnju opštine podigne na još viši nivo čemu će dobra  tehnička opremljenost značajno doprineti.

-Opština Gornji Milanovac u poslednjih nekoliko godina vrlo  vodi računa o stanju opremljenosti, kako JKP tako i JP za izgradnju. Osim toga što je naš grad jedan od najčistijih u Srbiji a to potvrđuju svi koji dolaze u Milanovac, planiramo da prošimo obuhvat mašinskog čišćenja, ne samo grada, već i seoskih područja poput varošice Rudnik, Pranjana i znamenitog mesta Takovo.  Imajući u vidu da sada raspolažemo sa dve čistilice, stvorila se mogućnost i proširenja obuhvata mašinskog  čićenja gradskog područja –predsednik Opštine.

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Prema rečima Ivana Lazića, direktora JKP, nova čistila će značajno unaprediti rad ekipa na terenu i doprineti još boljoj higijeni grada.

-Nabavka čistilice je od velikog značaja za nas i veoma sam srećan što je jedno ovakvo vozilo došlo  u JKP. Veoma će olaškati rad zaposlenih ali i samu organizaciju posla. Posebno sam zadovoljan zbog najave da ćemo proširiti obuhvat mašinskog čišćenja jer je cilj ovog preduzeća da područje opštine bude što lepše i čistije. Čistilica je najnovije generacije, kapaciteta 3 kubika, poseduje tri četke a u okviru nje postoji i pumpa za pranje koja će omogućiti lakši pristup kontejner mestima radi boljeg održavanja higijene – naglasio je Lazić.

FOTO/Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

Lokalna samouprava teži jačanju JKP i JP za izgradnju , jer je stava da ne treba raspisivati javne nabavke za određene poslove, niti izdvajati novac ukoliko su lokalna preduzeća osposobljena za njihovu realizaciju.

Kovačević je podsetio da je JKP u 2020, godini osim svojih redovnih aktivnosti naredbom Štaba za vanredne situacije maksimalno bilo angažovano na dezinfeciji grada i dalo značajan doprinos u borbi protiv Korona virusa. On je istakao i da je JP za izgradnju u velikoj meri učestvovalo u saniranju šteta izazvanih poplavama u junu prošle godine.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *