JKP Gornji Milanovac sproveo akciju podele kesa za selekciju otpada

U organizaciji JKP Gornji Milanovac u predhodna tri dana sprovedena je akcija podele kesa za selekciju otpada. Individualnim domaćinstvima podeljene su plave i žute vreće, dok stanari stambenih zgrada za ovu namenu imaju predviđene kontejnere.

„Javno komunalno preduzeće godinama unazad radi na selektivnom odlganju i prikupljanju otpada. Ove godine JKP je izašlo u susret građanima besplatnim deljenjem žutih i plavih džakova za selektivno odlaganje. Pre dve godine preduzeće je intenzivnije krenulo sa ovom kampanjom formiranjem lika Ljubice“, istakao je povodom ove akcije direktor JKP Gornji Milanovac Ivan Lazić i zamolio sugrađane da u žute vreće isključivo odlažu PET, a u plave papir i karton kako bi se izbegli problemi mešanja sa komunalnim otpadom.

Akviziteri JKP-a su uručili kese i porodici Vasiljević i tom prilikom su istakli:

„Ispred JKP-a Gornji Milanovac juče smo počeli sa podelom kesa za PET ambalažu i papir. Dosta ljudi u Milanovcu već vrši selekciju papira, kartona i PET ambalaže. Građani su zadovoljni, a mi se trudimo da svakom domaćinstvu podelimo džakove za selekciju“, rekao je za portal GM Press Ivan Marković, radnik JKP-a.

akcija podele kesa za sortiranje otpada 2
Najmlađi članovi porodice Vasiljević u društvu Ljubice, Foto: gmpress.rs

Katarina Vasiljević sa svojim podmlatkom dočekala je Ljubicu i predstavnike JKP-a.

„Do pre par dana smo imali kese od prošle akcije. Ovo je odličan projekat koji nam pomaže da nastavimo sa odlaganjem flaša i ostale ambalaže. Znamo da nije obaveza JKP-a da deli kese, ali je svejedno odlična akcija i dobra  prilika da se mi, građani, uključimo i radimo ono što bi svi trebalo da rade“, rekla je Katarina Vasiljević.

Kroz ovu kampanju i najmlađi Milanovčani uče o selekciji otpada. U vrtiću, predškolskom i školi upoznaju se sa odlaganjem i selektovanjem komunalnog otpada, a posebno papira i PET ambalaže.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *