Još 2 slučaja zaraze Kovidom 19, ukupno 18

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac ima dva novopotvrđena pozitivna lica na Kovid 19.

Oba lica su već hospitalizovana u prethodnim danima, a sada su stigli i rezultati brisa koji potvrđuju osnov njihove hospitalizacije. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih na KOVID 19, u ovom trenutku je 18 lica. Od tog broja 2 lica je izlečeno, 4 se nalaze u Kliničkom centru KG, 4 potvrđeno pozitivna su hospitalizovana u Opštoj bolnici GM, a 8 lica kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji.
Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac obavljen je 31pregled, uzorkovana je krv kod 8 pacijenata, sačinjeno je 6 RTG snimaka pluća, i 8 pacijenata je testirano.
Takođe, još 4 pacijenta je testirano radi planirane hospitalizacije, a još jedno lice je hospitalizovano u Opštoj bolnici GM na osnovu kliničke slike.
Neophodno je da svi shvate i prihvate svoju odgovornost u zajednici. Potrebno je da se koriste LZS u javnom životu, izbegavaju rizici (veći skupovi u zatvorenom prostoru…) i na taj način bude odgovorno prema sebi, porodici i zajednici.
Češće pranje ruku je poželjno, a da ne izostavimo i to da je zube potrebno prati najmanje dva puta dnevno.
GM Press / DZGM

1 Komentar

  1. Svetlana
    6 jula, 2020 - 8:48 am

    Zašto se ne uvede mera zabrane proslava, veselja, rodjendan,svadbi….tu je glavno širenje virusa. Zašto da čekamo da nam se proširi broj obolelih pa onda da uvodimo mere…Bolje sprečiti na vreme sirenje virusa.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *