Još dva nova slučaja pozitivna na Covid, ukupno 19

Ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica na Kovid 19, na teritoriji opštine Gornji Milanovac, u ovom trećem piku je 19. Od tog broja 1 lice je izlečeno, dok je dvoje hospitalizovano (jedno lice na Infektivnoj klinici Beograd, jedno u OBGM), dok se njih 16, kao i kontakti svih, nalaze u kućnoj izolizaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac – stoji u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja.

Povećan je broj pregleda u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac.
U ponedeljak 26.10.2020.godine, 33 pacijenta je pregledano u Kovid ambulanti, sačinjeno je 14 RTG snimaka pluća, urađeno 37 seroloških testova i uzeta dva NF brisa.

Posebno naglašavamo da je od izuzetnog značaja, u situaciji proglašene epidemije, primenjivanje svih preventivnih mera i preporuka nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a u osnovi to je upotreba maski, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi Kovid ambulante su 032.710.251 i 062.80.111.85.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *