Još jedan projekat PU „Sunce“ za bolji razvoj dece

U cilju upotrebe novih tehnologija za bolji  razvoj  motoričkih sposobnosti dece , PU „Sunce“  se  uključilo u projekat “ Senzorni vrtić“ a sam završetak se očekuje kroz mesec dana. Samu realizaciju je omogućio Centar za promociju nauke , a vrednost je 200.000 dinara.

Ovaj poduhvat je od velikog  značaja u samom odrastanju dece , jer uče kroz igru i to je ono što je najbitnije da sami   počnu da osećaju i prepoznaju  oblike , boje i stvari. U projektu   učestvuju sva deca iz PU Sunce  , uzrasta od 3-7 godina.

-PU „Sunce“ već neko vreme radi na realizaciji  projekta  „Senzorni vrtić“,  kao nastavak koncepta  „ Senzo-motorni zid“ koji je završen pre par godina.  Ideja je da se deci omogući što više motoričkih i senzornih iskustava.-  naglasila je Nevena Milanović Carević, glavni vaspitač objekta Aneks.

FOTO/ Snežana Milanović Carević

-Dete uči ono što živi, od najranijeg doba dete zna da prepozna razne oblike, boje , slova. Kroz ovaj projekat deca vežbaju motoriku , čula dodira i ono što je najbitnije sve table koje se koriste su edukativnog tipa- rekla je za portal GMPRESS autor i  vaspitač Snežana Ostojić.

FOTO/ Snežana Ostojić , vaspitač

-Obzirom da radim u jaslicama , ovaj projekat je negde i najbliži mom radu. Sve table su prilagođene deci od najmanjeg uzrsta , do najstarijeg. Svi materijali koji se koriste su probrani tako da mogu lako da se održavaju , čiste , peru pogotovu zbog vremena pandemije- istakla nam je jedna od autorki i zaposlenih u vrtiću , Snežana Rašić.

FOTO/ Snežana Rašić , vaspitač

-Jedina predškolska ustanova u Srbiji  koja ima svoj naučni klub,  koji finansira Centar za promociju nauke. Najviše se zahvaljujemo roditeljima koji kroz ovaj projekat postali kreatori  vaspitne sredine svog deteta- poručila je Sandra Ostojić , vaspitač i  autor projekta.

FOTO/ Sandra Ostojić, vaspitač

 U realizaciji projekta PU „Sunce“ učestvovale su i kompanija  Zvezda Helios kao i Stolarija Vučko.  Ovo je samo još jedan u nizu projekata ovog tipa, a zaposleni očekuju da će imati podršku drugih ljudi i kompanija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *