Još jedna maksimalna pobeda OK “Takovo-Zvezda Helios“

Novi ubedljiv trijumf odbojkašica “Takovo-Zvezde Helios” na domaćem terenu. U dosta dobro posećenoj hali „Breza“, u okviru 4. kola Prve lige Srbije, nadigrana je ekipa Dinama iz Pančeva. Rezultat je, posle nešto vise od sat vremena efektivne igre, glasio maksimalnih 3–0, po setovima 25–22 / 25–14 / 25–17.

ok takovo zvezda helios
Foto: GM Press

Bila je to vrlo kvalitetna odbojkaška predstava mladih dama iz našeg grada, urpkos nekompletnom sastavu zbog bolesti pojedinih igračica. Prosto, videlo se od samog starta, iako je prvi set bio pomalo rastrzan, da su igračice “Takovo-Zvezde Helios” bolji tim, da imaju bolje pojedince sa znatno širim spektrom poznavanja odbojkaške igre, da su dosta uigranije, sa dosta raznovrsnijim izborom napadačkih akcija. Samim tim pobeda se nije niti jednog momenta dovodila u pitanje.

petar novkovic
Petar Novković, Foto: GM Press

„Videli ste u prvom setu, malo smo se mučili, tj. one su pružile nešto jači otpor, nego što smo mi očekivali. Kad smo uspeli da prelomimo taj prvi set, kasnije smo nametnuli te neke taktičke zahteve i da se pridržavamo toga do samog kraja meča, pa smo priveli utakmicu kraju kako smo želeli. Posle, moram da naglasim, poraza u Beogradu, od ekipe Radničkog, gde smo negde do polovine utakmice imali sve u našim rukama, mi smo skoro dobijen meč uspeli da izgubimo. To nam je donelo dosta problema prethodne nedelje, trebalo je da podignemo ekipu, pre svega na psihološkom planu, a još su usledile i povrede i bolesti nekih igračica, tako da nismo bili ni skroz kompletni večeras. Ali opet, smogli smo snage da odigramo dobru utakmicu i idemo dalje“, iskren je bio trener domaćih Petar Novković.

ok takovo zvezda helios 2
Foto: GM Press

Možda bi trebalo istaći igru pojedinih igračica, odnosno njihov individualni kvalitet i superiornost u domaćem timu, ali ne. Pre svega, one odišu jednim timskim, zdravim sportskim duhom, pozitivnom energijom i hemijom koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Svako ko voli sport i odbojku, to mora da ceni i realno je da zavoli i počne zdušno da podržava gracije iz grada pokraj Despotovice.

dusica djordjevic
Foto: GM Press

„Ima tu dosta i dobrih, ali i loših stvari koje se nekada i ne vide kada smo mi zajedno na terenu. Mi pokušavamo da svakoj igračici kojoj možda tog trenutka ne ide, sakrijemo sve to i budemo ti koji će izneti pritisak do maksimuma. Stvarno, van terena se sve jako dobro znamo i družimo i imamo taj neki preduslov za dobar tim. Svakako sam zadovoljna celom ekipom, jer sam već igrala u Gornjem Milanovcu i poznajem većinu devojaka, tako da mi je mnogo drago što sam opet ovde i što su nove devojke maksimalno dale svoj doprinos da se prilagode svemu tome, da budemo jedan pravi tim. Nadam se da će do kraja sezone to izaći na videlo i doneti dobar rezultat.”, vedro i nasmejano je zvučala libero ekipe “Takovo-Zvezda Helios”, Dušica Đorđević.

ok takovo zvezda helios 4
Foto: GM Press

Naredno kolo doneće im verovatno i najteže iskušenje do sada. Gostuju u Valjevu, ekipi Srbijanke, koja je u najmanju ruku sličnog kvaliteta. Nadamo se lepim vestima sledećeg vikenda.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *