JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac spremno za zimsku sezonu

Javno preduzeće za izgradnju opštine je, prema rečima direktora ovog preduzeća Božidara Vučetića, u potpunosti spremno dočekalo zimsku sezonu. Kada je reč o prioritetima u opštini Gornji Milanovac, nadležnost Javnog preduzeća za izgradnju su sve ulice u gradu, kao i opštinski putevi u koje spadaju lokalni i nekategorisani putevi.

,,U samom gradu imamo oko 85 km ulica za čišćenje, koje su podeljene po prioritetima. Postoje prvi, drugi i treći prioritet. Prvi prioritet obuhvata glavnu ulicu Kneza Aleksandra Karađorđevića i sve ulice koje se ulivaju u nju. Što se tiče mesnih zajednica i seoskog područja, tu nam je najvažnije i najbitnije da su nam prohodne saobraćajnice kuda prolaze registrovane autobuske linije, kako bi naši đaci išli nesmetano u školu“, rekao je Božidar Vučetić.

Foto: GM Press – Božidar Vučetić

Sneg je padao tokom prethodnih dana, ali prema rečima direktora Vučetića, to nisu bile velike količine i za sada je sve prohodno i pod kontrolom, kako u gradu, tako i u seoskom području naše opštine.

,,Ovom prilikom bih zamolio naše sugrađane da nam izađu u susret i pomognu, kako bismo mi kvalitetnije i racionalnije čistili ulice, molim ih da svoja vozila parkiraju na jednu stranu ulice, nije bitno da li levu ili desnu, samo je bitno da nam omoguće da imamo prostora da sa mehanizacijom nesmetano uđemo u njihove ulice, da ih očistimo, odnosno stavimo u funkciju’’, naglasio je Vučetić.

Foto: GM Press

Na raspolaganju je trenutno 2.500 tona rizle i 240 tona soli, koji se nalaze na suvom i spremni su za korišćenje kada za to bude bilo potrebe. Od mehanizacije, Javno preduzeće za izgradnju raspolaže sa 4 kamiona koji su opremljeni sa raonicima i posipačima, 4 skipa, takođe opremljena sa raonicima, i 2 traktora, koji posebno doprinose u čišćenju slepih i kratkih ulica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *