„Kačer fest Trimerijada“ – Prvo takmičenje u košenju strunom

 

Kada se kosači sa Rajca spuste u dolinu reke Kačer, mogu da odlože kose i nastave takmičenje trimerima na prvoj „Trimerijadi“ koja će biti održana 6. i 7. avgusta kraj istoimene reke, pod pokroviteljstvom Opštine Ljig.  Na privredno-turističkoj manifestaciji koja je pandan Kosidbi na Rajcu, takmičari kose strunom, a najbolji, nabrži i najprecizniji biće nagrađeni poklonima generalnog sponzora.

Prvog dana „Kačer Festa“ poljoprivredni proizvođači i trgovci će izložiti svoje proizvode i poljoprivredne mašine. U subotu u 15 sati počinje takmičenje koje traje do 17 sati. Nakon muzičkog predaha i nastupa folklornih grupa, pored same reke, biće proglašenje pobednika i uručivanje nagrada generalnog sponzora Villager. Ovo je nešto novo i lepo u Kačeru, pa pozivamo sve zainteresovane da posete Festival. Zainteresovani takmičari i iskusni kosači mogu poslati prijave organizatoru, najkasnije do 3. avgusta, a broj učesnika je ograničen. Savremena manifestacija uključuje nova pravila, kada su takmičarske propozicije u pitanju . Generalni sponzor obezbeđuje trimere, takmiči se u grupama od po pet takmičara, kosi se strunom, a u finalu se dvojica najboljih kosača bore za prvo mesto – rekao je Sreten Savić, organizator prve „Trimijade“.

Sreten Savić, organizator „Trimijade“  Foto/GM PRESS

Na manifestaciji učestvuju: kazandžije, abadžije, kovači, rabadžije, trgovci sitnim kućnim potrebštinama, šatradžije i roštiljdžije, ), izlagači poljoprivredne mehanizacije, proizvođači poljoprivrednih proizvoda: rakije, vina, kupine i maline.

Ljiški organizatori savremene kosidbe pozivaju Milanovčane da posete Kačer Fest, najavljujući dobru zabavu i bogat muzički program.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *