Karatisti „Milanovca“ uspešni na „Roda kupu“

U nedelju je u Beogradu, u Hali sportova Ranko Žeravica, održan međunarodni memorijalni turnir „Rajko Jovanović – Roda kup“. Ovaj, izuzetno kvalitetan, turnir okupio je preko 800 takmičara iz nekoliko zemalja regiona, a karate klub „Milanovac“ uzeo je učešće sa svojih 18 takmičara u katama i borbama. Karatisti „Milanovca“, posle veoma teškog nadmetanja uspeli su da ostvare odličan uspeh i osvoje ukupno 10 medalja i to 4 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane.

Zlatne medalje, kao i pobednički pehar u svojim kategorijama osvojili su Petar Petrović (pioniri 2011. god.) u apsolutnoj kategoriji i Lazar Lazarević (poletarci 2012. god.) u E klasi, u katama, kao i Miloš Dabižljević (pioniri 2010/11. god.) -45 kg i tim pionira u sastavu Petar Petrović, Miloš Dabižljević, Veljko Damljanović i Petar Bošnjaković, u borbama.

Osvajači srebrnih medalja su Ružica Petrović (poletarke 2012. god) u apsolutnoj kategoriji, Petar Bošnjaković (pioniri 2010. god.) u E i D klasi, Andrija Tešić (m. nade 2008. god.) u E i D klasi, kao i kata tim poletaraca u sastavu Lazar Lazarević, Jovan Tanasković i Vuk Vasović u katama.

Bronzana odličja osvojili su Veljko Damljanović (pioniri 2010. god.) u E i D klasi i Andrija Živanović (m. nade 2008. god.) u E i D klasi u katama.

I pored odlično odrađenih mečeva i po nekoliko zabeleženih pobeda, ostali takmičari ipak nisu uspeli da se domognu neke od medalja. Imajući u vidu činjenicu da su na ovom takmičenju kategorije i u katama i u borbama bile spajane po godištima, klasama i kilažama, i da se u svakoj kategoriji nalazilo preko 20 takmičara, svaka osvojena medalja na ovom turniru ima veliki značaj. Uz još malo sportske sreće rezultat bi bio sigurno još bolji, jer je u gotovo svim izgubljenim mečevima u katama rezultat bio 2:1, a u borbama su dva meča izgubljena sa jednim poenom razlike napravljenim u poslednjim sekundama meča, dok je jedan meč pri nerešenom rezultatu 0:0 odlučen preglašavanjem sudija.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *