KC GM: Filmovi, opera za decu, promocija knjige

Kulturna dešavanja i ove nedelje uzimaju maha. Nakon uspešne beogradske i milanovačke premijere film „Južni vetar-Ubrzanje“ nastavlja da se emituje u Gornjem Milanovcu i ove sedmice. Ljubitelji filma u tekućoj nedelji mogu pogledati još i ostvarenja „Nigde posebno“ i „Tereza, 37“, dok će se za naše male gledaoce na bioskopskom repertoaru naći animirani filmovi „Nepopravljivi Ron“ i „Fabrika snova“.

Takođe, za naše najmlađe KC GM je u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu pripremio operu za decu „Bastijen i Bastijena“ koja će biti izvedena u sredu, 10. novembra u 18 časova u Velikoj sali Kulturnog centra.

 – U pitanju je Mocartova kratka opera od 45 minuta koju je on napisao sa samo 12 godina. Ovo je retka prilika da milanovački mališani pogledaju ovako nešto u svom gradu. Cena karte je simboličnih 500 dinara. Pozivam sve zainteresovane da uživaju u ovoj operi, i naravno, u ostalim kulturnim dešavanjima – rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.

Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac

Kraj radne nedelje obeležiće promocija knjige Dragoslave Koprivice “Boginja jezika – Olga Luković Pjanović”. Knjiga govori o životnom putu i delu jedinstvene srpske i svetske naučnice. Promocija je zakazana za 12. novembar u  Modernoj galeriji sa početkom u 19 časova.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *