Komunalna milicija u Gornjem Milanovcu do kraja godine

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, osim ostalog,  zvanično je pokrenuta procedura  za promenu sistematizacije radnih mesta u Opštinskoj upravi kako bi se stvorili preduslovi za prijem novih radnika jer je odlukom Vladine komisije  odobreno  6 mesta za pripadnike Komunalne milicije.

U narednom periodu biće  raspisan javni poziv za prijavu kandidata nakon čega sledi obuka u okviru MUP-a koja se obavlja u Kamenici. Opština Gornji Milanovac  izdvojiće  sredstva za deo obuke koja traje 6 meseci  a najdalje do kraja godine biće uspostavljena jedinica komunalne milicije.

– Lokalna samouprava je trenutno u nedostatku inspekcijskih službenika i nije moguće pokriti sve grane kojima treba da se bavi inspekcija. Akcenat  će biti na zdravlju ljudi, ekologiji, zaštiti životne sredine  a sve u cilju da učinimo područje opštine još lepšim i čistijim. Takođe, posebna pažnja biće usmerena na saobraćaj i parkiranje, jer ima dosta prostora da ta oblast bude mnogo uređenija, kako od strane lokalne samouprave koja treba da obezbedi više mesta gde će uz naplatu parkiranja  građani moći da ostvare pravo, dok je sa druge strane neophodno da nesavesni vozači budu sankiconisani ukoliko ometaju prolaz i normalno funkcionisanje saobraćaja i pešaka – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodao da to su neke od intencija  zašto se uopšte ušlo u osnivanje komunalne milicije.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *