Koncert: Pecović & Kanački – Guitar Duo

U Modernoj galeriji Kulturnog centra Gornji Milanovac u sredu, 17. novembra 2021. godine od 19 sati pred publikom će biti gitarski duo u sastavu Mladen Pecović i Nemanja Kanački.

Koncert se realizuje pod pokroviteljstvom SOKOJ-a, a ulaz je slobodan.

MLADEN PECOVIĆ, gitarista, kompozitor i aranžer poznat je po autentičnom izvođenju jazz standarda i sopstvenih kompozicija, kao i virtuoznim vladanjem instrumentom. Njegova muzika inspirisana je doživljajem svakodnevnih unutrašnjih putovanja, godišnjih doba, strasti i simbola vremena koje nosimo u sebi. Širok inspirativni prostor nalazi podlogu u kombinaciji stilova od gipsy swinga, autentičnog balkan jazz-a, do lakog jazz rocka.
Na ovaj način stvara jedinstven zvuk, komunikativan i prilagođen savremenoj publici koju već godinama ne ostavlja ravnodušnom.

Nastupa kao duo akustičnih gitara (Bronza i Najlon) Pecović/Kanački, sa kojim je imao uspeha na jazz festivalima i programima. Takođe, veliki broj nastupa ima i sa svojim triom u sastavu: Bass, set bubnjeva, gitara, i sa kvartetom: Bas, set bubnjeva, gitara, klavijature.

KC GM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *