Korisni saveti iz “Agroprime”

Promenljivi vremenski uslovi nepovoljno utiču na poljoprivredne kulture. Smena kiše i sunca, tipična za maj, stvara uslove za pojavu plamenjače, pa je povrće i voće neophodno zaštititi, savetuju iz poljoprivredne apoteke “Agroprima”.

S obzirom na promenljivo vreme i smene sunca i kiše, zaštita od plamenjače mora biti blagovremena i kompletna. Ovo se posebno odnosi na zasade maline, kojoj ove vremenske prilike ne odgovaraju i čiji rast moramo podstaći raznim aminokiselinama i zaštitom. Kada su u pitanju ostale voćne vrste, promenljivi vremenski uslovi odraziće se na rod i prinos. Uopšte, sve ratarske kulture dosta kasne, setva kukuruza još nije završena, a to će svakako uticati na krajnji prinos-kaže Tatjana Petrović-Đorđević, vlasnica poljoprivredne apoteke „Agroprima“u GornjemMilanovcu.

Tatjana Petrović-Đorđević, vlasnica poljoprivredne apoteke „Agroprima“ Foto /GM PRESS

Ljubitelje cveća i vrtlarstva najviše će obradovati, prošireni baštenski program poljoprivredne apoteke, kao i veliki izbor egzotičnih sobnih i vrtnih biljaka, poput palmi, japanskog drveta, sekvoje koje i na našem podneblju uspevaju, ukoliko se prate saveti i preporuke agronoma i stručnjaka za zaštitu biljaka, kažu u „Agroprimi“. Od nedavno, apoteka je na novoj lokaciji kod trgovinskog objekta Lidl.

Kod bavljena baštovanstvom, pored primene odgovarajuće zaštite i izbora mesta gde će se biljke zasaditi, podrazumeva se i puno ljubavi koja im je neophodna, kako bi svojim cvećem ili krošnjom svako dvorište i park učinile jedinstvenim i lepim.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *