Kovačević: Novac će biti isplaćen svima koji su konkurisali za subvencije

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac  potpisao je danas prvih 100 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivredi .

On je istakao da je odziv poljoprivrednih proizvođača odličan ali i očekivan,  imajući u vidu da je 90% teritorije ruralno područje, da se ljudi bave poljoprivredom, kao i da su sela su nam živa ali ne u onoj meri u kojoj želimo. Opština Gornji Milanovac već petu godinu za redom realizuje program finansiranja i podsticaja poljoprivredne proizvodnje.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Neverovatnih 60 miliona dinara je ovogodišnji budžet za poljoprivredu, ali pokazao se kao nedovoljan obzirom da imamo 370 poljoprivrednih proizvođača koje ne možemo uvažiti ovim jer je potrebno još 32 miliona da bi mogli sve da isplatimo.   Želim da kažem da niko neće dobiti negativno rešenje, svi koji su poslali zahteve za ovu godinu, dobiće novac . Sa Ministarstvom ćemo se dogovoriti da onima koji novac ne dobiju ove godine, iznos za koji su konkurisali bude isplaćen početkom sledeće, bez potrebe da ponovo predaju dokumentaciju. Opština stoji iza toga da će za sve što su kupili i nabavili dobiti isplatu do poslednjeg dinara. Ne želimo situaciju da neko ulaže u poljoprivredu , očekuje da će mu biti isplaćeno pa da do toga ne dođe – naglasio je Kovačević.

Predsednik opštine je ovom prilikom najavio da će budžet za poljoprivredu za sledeću godinu biti uvećan za 10% u odnosu na ovogodišnji.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *