Kovačević: Podržaću Lazića ako se prijavi na konkurs za direktora JKP-a

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojen je predlog  Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac”.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Mlanovac , odgovarajući na pitanja novinara kaže da je Apelacionu sud  poništio predhodni Konkurs zbog toga što je na čelu komisije bio Dejan Veljović, koji je na to mesto postavljen  pre nego što je imenovan za načelnika opštinske uprave. Ivan lazić, dosadašnji direktor, u narednom  periodu biće vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog, sve do završetka konkursa I imenovanja prvog čoveka preduzeća.

-Ja bih zamolio gospodina Lazića da se ponovo prijavi na konkurs i ukoliko pobedi, svakako će biti novi direktor. Apsolutno nemam nikakvu zamerku na rad Javnog komunalnog preduzeća, čije je rad  u poslednje gotovo četiri godine koliko je Lazić na rukovodećoj poziciji,  podignut na značajno viši nivo. Svaki segment je unapređen, od grejanja koje je ove godine trajalo i tokom maja meseca, preko higijene grada koja je neosporna. Tokom trajanja vanrednog stanja, JKP je osim redovnih aktivnosti svakodnevno obavljalo dezinfekciju gradskih ulica, Opšte bolnice, Doma zdravlja bez dana odmora –kaže predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Uz najavljenu izgradnju kotlarnice na bio masu, Kovačević je izdvojio i investiciju za pokrivanje  prostora Zelene pijace, za koje je projekat završen i nakon čega će uz Bulevar ovaj deo grada doboti potpuno drugačiji izgled. Proširenje deponije Vujan obavlja se uredno, zahvaljujući čemu se stvara dovoljan kapacitet, obezbeđuju se novi priključci za vodu, završava se projekat vodsnabdevanja uzvodno ka Rudniku čime se stvaraju uslovi za sekundarne vodovde u Svračkovcima, Nevadama I Majdanu, vodnabdevanje Brđana je konačno završeno. Imajući sve to u vidu Kovačević je istakao da nema nikakvu zamerku na Lazićev rad i da bi voleo da se ponovo prijavi za poziciju direktora. Odgovarajući na pitanje da li je pristrasan u ovom slučaju, predsednik opštine kaže:

-Jesam pristrasan. Srpska napredna stranka kao najodgovornija stranka u Gornjem Milanovcu, obzirom da smo dobili najveće poverenje građana (gotovo 11.000 što je polovina upisanih birača), odgovorna je za rad svih javnih preduzeća i ustanova. Svakako nećemo dozvoliti ono što je dozvilo gospodin Mirković, da Apoteka bude 60-70 miliona u minusu, da Dom zdravlja bude 120 miliona u minusu, da neke ustanove ne funkcionišu. Hoćemo odgovornim radom da to pokažemo, ako smo najodgovorniji, hoćemo da na mestu direktora bude neko za koga smatramo da će taj posao najbolje obavljati.-

Kovačević naglašava da podršku Ivanu Laziću daje isključivo po osnovu do sada postignutih rezultata jer smatra da je predhodnih godina pokazao kako treba da se vodi Javno komunalno preduzeće.

GM PRESS

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *