Kovačević: Rekordna godina kada su ulaganja u putnu infrastrukturu-Danas asfaltiranje puta u MZ Šarani

U toku su radovi na asfaltiranju puta u MZ Šarani, a radove je danas obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, ističući da se uspešna građevinska sezona na području milanovačke opštine nastavlja.

-Ovo je jedan od tri putna pravca koja smo naknadno dodali u plan za ovu godinu, jer smo imali višak sredstava. Ove godine urađena su 24 putna pravca nekategorisanih puteva, plus ova tri koja radimo u završnici sezone, zatim devet  putnih pravaca lokalnih puteva i isto toliko ulica i trotoara u gradu. Želeo bih da čestitam građanima opštine Gornji Milanovac na rekordnoj godini, kada je u pitanju infrastruktura, pogotovo saobraćajna, mnogo toga je urađeno, što od strane lokalne samouprave, što od strane Republike. Najavio bih da ćemo i ovu uspešnu godinu već naredne premašiti, s obzirom na to da su najavljenja velika ulaganja, kao što je početak pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Takova, i naravno, ulaganja iz budžeta opštine Gornji Milanovac. Imali smo jutros i rebalans budžeta za ovu godinu, skoro 100 dodatnih miliona je na raspolaganju građanima opštine Gornji Milanovac. S obzirom na to da su zarade tokom godine porasle za 15%, nadamo se da će se taj trend, uprkos pandemiji  nastaviti i u narednoj, kada očekujemo još veći budžet opštine Gornji Milanovac, koji će sve te infrastrukturne radove moći da proprati- rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac  Foto/GM PRESS

On je takođe naglasio da su ulaganja u 2021. godini najveća u istoriji Gornjeg Milanovca, najavljujući još ambiciozniju narednu godinu, kada su u pitanju investicije i ulaganja u puteve.

Putna infrastruktura je nešto čini život ljudi na selu -kaže Dragan Đoković iz Šarana, dodajući –Bez puta vode i elektromreže nema života, opstanka i ostanka na selu. Nama ovo mnogo znači. Već više decenija se pokušavalo, a konačno je sada realizovano. Zajedno sa lokolanom samoupravom uspeli smo da završimo put koji je veoma značajan za seoska domaćinstva.

Dragan Đoković, meštanin Šarana  Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

Dužina deonice koja se asfaltira je 604 metra, širina 2,5 metra, a vrednost radova je 2 miliona dinara. Radovi će biti završeni u toku dana, a izvođač  je građevinsko preduzeće „Svin“ iz Gornjeg Milanovca.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *