Kovačević: Sabor violinista u Pranjanima biće jedinstven u Srbiji

Da bi poboljšali turizam u opštini Gornji Milanovac, pokrenuli smo odličnu manifestaciju Sabor violinista Srbije koja će se održati 16. 17. i 18. avgusta i po prvi put ćemo imati ozbiljan sabor tog tipa u našoj opštini i jedinstven u Srbiji, izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević gostujući u emisiji „Info 24” na Studio B.

Prvi čovek opštine istakao je sela u opštini imaju dobre kapacitete seoskog turizma koje žele da podignu na viši nivo i da su zato izabrali Pranjane za održavanje Sabora zbog toga što je to selo po mnogo čemu jedinstveno.

„Pranjani su jedno od naših najvećih sela po poljoprivrednoj proizvodnji i jedno od vodećih sela po natalitetu. Ja moram da pohvalim taj kraj, jer tu je najviše porodica sa troje i više dece i da oni prednjače kada je reč o turizmu u Koštunićima, Pranjanima, Gojnoj Gori i Teočinu”, rekao je Kovačević dodajući da su se mnogi mediji priključili promociji i da su već obezbeđene nagrade.

„Pobednik prvog Sabora violinista Srbije u Pranjanima dobiće novu škodu fabiju tako da ima razloga da se takmiče i ja očekujem od tog Sabora da u narednim godinama preraste u jednu veliku manifestaciju. Da oni koji god se bavi tim lepim instrumentom koji se zove violina, da će imati želju da učestvuje na tom Saboru, da pobedi i na taj način osigura sutra svoju muzičku karijeru. Tako da radimo na svim poljima podjednako da pokušamo da podignemo nivo turizma u našoj opštini”, istakao je Kovačević.

Predsednik se osvrnuo i na druge aktuelne teme i dešavanja u opštini Gornji Milanovac, a njegovo gostovanje možete pogledati na linku.

GZS

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *