Kubanci pred Milanovčanima

Neukrotivi valcer, 24 sata I pas , Tabula Rasa, koreografije su kojima su se  14 članova trupe Malpaso iz Havane predstavili milanovačkoj publici. Dobra energija I još bolji nastup dobili su višeminutni aplauz publike koja je imala zadovoljstvo da prisustvuje nastupu.

-Rekao bih da su sva tri nastupa veoma dobro prihvaćena i publika ih je pozdravila burnim ovacijama, kako u Beogradu, Novom Sadu tako I ovde, voleli bi smo da dodjemo ponovo. Neverovatno smo dobro prihvaćeni, osećamo se kao kod kuće. Verujem da postoje zajedničke tačke između publike u srbiji I na Kubi. Ovde je takođe bio poseban doživljaj, jer je publika autentična, poseduje nešto što su igrači osetili I na to su odreagovali – rekao je za GM PRESS  Fernando Saez, direktor trupe Malpaso.

FOTO/Fernando Saez, direktor trupe Malpaso

Za organizaciju  Festivala igre  u trenutku kada su širom Evrope gotovo sve manifestacije obustavljene , bilo je potrebno mnogo entuzijazma I hrabrosti. Prema rečima Aje Jung, direktorke beogradskog  Festivala igre čitava organizacija zahtevala je veliki trud I rad, uz danonoćnu strepnju jer je kompletan process veoma složen. Sam dolazak kubanaca bio je olimpijski marathon, prepun problema I iskušenja.

GM PRESS/Aja Jung, direktor Beogradskog festivala igre

-Iskustvo koje nosim iz Gornjeg Milanovca je prelepo, posle dva projekta, večeras smo ovde sa trećim i smatram da je od svih događaja koji smo doneli pred vašu publiku najteži I najkompleksniji. Videlo se to večeras I po reakciji gledalaca jer su videli koreografije koja potpisuju tri izuzetno važna I poznata koreografa sa tri strane sveta, iz Kanade, sa Kube i iz Izraela – istakla je Aja Jung.

Festival igre ove godine činiće prolećni I jesenji deo u okviru koga će ove godine nastupiti trupe iz Nemačke, Amerike I Francuske.

Opširniji izveštaj možete pogledati u Centralnoj informativnoj emisiji Dan, na programu TV GM PLUS u 18:30 i 20:00.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *