„Labudova pesma“ na Internacionalnom festivalu amaterskog filma u Republici Srpskoj

 

 

Duodrama LABUDOVA PESMA ( „Labudova pesma“- A. P. Čehov, „Sokratova odbrana i smrt“- Platon  ), u režiji i adaptaciji Branka Kneževića, izborila je plasman na 16. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra, koji će biti održan od 24.6-27.6.2021. u Laktašima (Republika Srpska), kao jedna od 7 najboljih predstava.

Branko Knežević, u ulozi Svetlovidova/Sokrata i Milan Aćimović koji tumači Nikitu/Meleta (koji je ujedno i majstor scene) nastupiće 26.6.2021. sa početkom u 21 sat u Velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši. Kostime je oblikovala Biljana Knežević, svetlo i ton potpisuju Goran Dragutinović i Viktor Vujić, a rekviziterka je Gordana Miletić.

Iz Milanovačkog pozorišta podsećaju da su na 13. i 14. INFAT-u osvojili vredne nagrade sa predstavama DOKTOR ŠUSTER (2018.) i PROFESIONALAC (2019.), režija Branko Knežević.

 

HIII INTERNACIONALNI FESTIVAL AMATERSKOG TEATRA, LAKTAŠI

NAGRADA ZA NAJBOLjEG DEBITANTA – Milan Aćimović,

NAGRADA ZA GLUMAČKU KREACIJU – Aleksandar Avramović

NAGRADA ZA NAJBOLjEG GLUMCA – Draško Obrenović

NAGRADA ZA NAJBOLjU SCENOGRAFIJU – Branko Knežević

NAGRADA ZA AMATERSKU POZORIŠNU PRODUKCIJU – Milanovačko pozorište

 

HIV INTERNACIONALNI FESTIVAL AMATERSKOG TEATRA, LAKTAŠI

NAGRADA ZA NAJBOLjEG GLUMCA – Branko Knežević

Glumci Milanovačkog pozorišta se nadaju da će “LABUDOVA PESMA” (prva duodrama u produkciji MP) imati podjednako sreće kao i njene prethodnice na ovom značajnom festivalu i da će Knežević sa svojim izvanrednim glumačkim i rediteljskim domenima doneti Milanovačkom pozorištu još vrednih nagrada, koje poslednjih godina uspešno niže.

 

GM PRESS

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *