Lakše snalaženje prvaka u saobraćaju uz „Pažljivkova pravila“

Pešaci su, kao aktivni učesnici u saobraćaju, svakodnevno izloženi rizicima, koje nosi nepoštovanje saobraćajnih propisa. Edukacija najmlađih o ovoj temi važna je za njihovu sigurnost i buđenje svesti o savesnom ponašanju kojim se mogu izbeći potencijalne opasnosti.

Pomoćnica predsednika opštine za prosvetu Aleksandra Janković posetila je danas Drugu osnovnu školu „Momčilo Nastasijević“ gde je prvacima uručila edukativnu knjižicu „Pažlivkova pravila u saobraćaju“, koja deci na zanimljiv način približava temu bezbednosti pešaka .Kao i prethodnih godina,svi učenici prvog razreda sa teritorije opštine dobiće svoj primerak slikovnice.

 

-Ove godine imamo 366 prvaka, a dobili smo i 360 bojanki koje su namenjene predškolcima.Ova izdanja su dodatno nastavno sredstvo  učetiljima i vaspitačima koje mogu da koriste sa našim mališanima pri obradi tema iz bezbednosti saobraćaja-rekla je Janković.

Aleksandra Janković, pomoćnica predsednika opštine za prosvetu

Prvaci su kroz razgovor pokazali da dobro poznaju saobraćajna pravila i da su,kao najmlađi učesnici, svesni  važnosti  odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Edukativne knjige i bojanke obezbedila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *