Lazetić: Javor za nas nije velika tajna

30. kolo Linglong Superlige, Metalac – Javor, sreda 14:00h

– Ovo je deo sezone kad se svaka ekipa maksimalno bori, jer je svaki bod zlata vredan, tako da nas sigurno čeka zahtevan meč, – naglasio je pred sutrašnji duel s Javorom, šef stručnog štaba milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić. Ivanjičani dolaze u goste Metalcu posle, moglo bi se reći neočekivanog, kiksa protiv poslednje Bačke (1:1), a imajuči u vidu da se nalaze svega par koraka od zone ispadanja, nesumnjivo će se svim snagama celih 90 minuta boriti da dođu do pozitivnog ishoda. Metalac, pak, nije uspeo u subotu da osujeti Partizan u osvajanju sva tri boda (3:0), kao što je bio slučaj u prvom delu sezone (1:1), i pun skor bi im u ovom trenutku više nego dobro došao.

– Javor ima dobru ekipu, mlade igrače, kontinuitet s trenerom već drugu godinu. Posle utakmice s Partizanom, koja je uvek specifična, gde nismo bili ono što smo želeli, imamo uoči Javora zadatak da odradimo sve što je do nas u smislu podizanja koncentracije i pokažemo da je prošla utakmica bila jedan slab dan, – izjavio je Lazetić. – Mi u svakom susretu imamo obavezu da budemo na svom najvišem nivou, iz čega uglavnom proizađe povoljan rezultat za nas. Dobro poznajemo ekipu Javora, igrali smo s njima i dve prijateljske i jednu utakmicu u prvom delu, tako da nema tu nekih velikih tajni.

Prošle godine, u oktobru, Milanovčani su slavili u Ivanjici rezultatom 1:3. Ali to je u ovakvom tempu Linglong Superlige daleka prošlost i sve je za sutra resetovano za borbu kao da favroita nema. U svežem sećanju Metalca, međutim, upravo je poraz od Partizana iz prošlog kola, karakterističnog za plave po tome što nije bio karakterističan, barem kada je u pitanju broj grešaka koje su ih odmah koštale. O tome Lazetić kaže:

– U takvim mečevima najčešće igrate koliko vam protivnik dozvoli. Prenebregava se činjenica da je Partizan mnogo dobra ekipa, da je u seriji od 18 pobeda i svaku utakmicu u ovom delu sezone dobija sa četiri, pet golova razlike. Naravno da smo mogli bolje, ali nije lako doći pred njih, koji su u ovakvoj fomri, i odigrati bez grešaka. One su sastavni deo fudbala, svaki igrač ima pravo na grešku. Mi smo i na drugim utakmicama, kao svaka ekipa, pravli greške, s tim što nas protivnici nisu efikasno kažnjavali. Partizan te u većini slučajeva kazni, i u tome je razlika. Mi gledamo da takve stvari svedemo na najmanju moguću meru i da pružimo na svim sledećim utakmicama bolju partiju, pa i sutra protiv Javora. Prošlo kolo nam je bila velika škola i izvući ćemo iz toga za nas mnogo korisnih pouka, – zaključio je tehniko Metalca.

Metalac je i dalje na 10. mestu, na samoj sredini tabele, sa 38 bodova, dva poraza, dva remija i jednom pobedom u poslednjih 5 utakmica. Javor je u istom periodu ubeležio sličan skor, tri remija, pobedu i poraz. Nalazi se na 13. mestu sa 4 boda manje. Dakle, i na papiru je odnos takav da obećava tvrd meč za svaku loptu do samog kraja. Statistički gledano, prednost Metalca je svakako u domaćem terenu, jer su u Milanovcu do sad izgubili jedino od Crvene Zvezde (0:1). Meč Metalac – Javor počinje u 14 sati i biće deo multiprenosa na AreniSport1.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *