Letnja umetnička radionica u Gradskoj biblioteci

Gradska biblioteka je od 17. do 27. juna realizovala letnju umetničku radionicu za decu sa ciljem da najmlađi sugrađani izraze svoje ideje, misli i osećanja putem procesa stvaranja umetničkog dela, ali i da sebe sagledaju kao potencijalne stvaraoce, a ne samo konzumente.

 

Na radionici pod nazivom „Slika puna reči” učestvovalo je 22 osnovnoškolca, a vodila ju je Olga Glišin, akademski slikar.

Tokom dve sedmice na četiri radionice, u trajanju od po tri sata, mladi radioničari su prolazili kroz proces stvaranja jedinstvenih autoportreta, onih u kojima su sjedinjeni slika i reč u originalnoj likovnoj celini.

Uz pomoć voditelja radionice, projektovali su sopstvene figure u prirodnoj veličini na hamer, a potom su, koristeći različite likovne elemente i tehnike, izgradili svako svoju autentičnu priču.

Osim toga, uz pomoć bibliotekara Odeljenja za decu i mlade, radioničari su tragali za knjigama i tekstovima koji ih inspirišu, pokreću, koji oslikavaju rečima njihov svet, razmišljanja, ideje i osećanja.Ti tekstovi su pretočeni u sliku i postali su deo vizuelne celine.

Radovi nastali na radionici „Slika puna reči” biće izloženi na tradicionalnoj završnoj svečanosti „Leta u Biblioteci 2019”.

Izvor: Gradska biblioteka Čačak

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *