Likovni konkurs “Dan kada je Zdravlju rođendan”

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7.aprila, Predškolska ustanova „Sunce“  organizovala je  likovni konkurs na temu „Dan kada je Zdravlju rođendan“.

Projekat je realizovao tim za preventivnu zdravstvenu zaštitu koji čine četiri saradnika.

-Deca vole likovne radove, koji obuhvataju higijenu, a rado učestvuju i  u  zanimljivim radionicama povodom obeležavanja “Svetskog dana hrane” , koje se sprovodi u saradnji sa institutoom “Batut” – kaže Neda Tomić, saradnik na unapređenju preventivne zaštite dece i dodaje – Predškolska ustanova “Sunce” često učestvuje i na  likovnim konkursima gde osvajamo nagrade i pohvale.

foto: fb stranica „PU Sunce“

 Iako je trenutno vanredno stanje, mališani su rado učestvovali i na ovom Konkursu.

 Prema rečima Svetlane Maletković, saradnika na preventivnoj zaštiti zdravlja dece, mališani dosta znaju o preventivi  jer se sa njima od najmlađeg uzrasta puno radi.

-Kroz radove možemo videti da se baš u ovom periodu kada se o tome najviše govori, deca su crtala pravilno pranje ruku, zdrave navike u ishrani  kao Ii održavanje lične higijene – kaže Svetlana Maletković, saradnik na preventivnoj zaštiti zdravlja dece.

foto: fb stranica „PU Sunce“

Na likovnom konkursu ovog puta učestvovalo je četrdeset četvoro dece a osam radova se izdvojilo. Imena mališana, autora pohvaljenih radova,  biće objavljena na Facebook stranici PU “Sunce”

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *