Ljubica uskoro dobija pojačanje

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća Gornji Milanovac Ivana Lazića, iako se selekcija otpada vrši već oko 12 godina, količina tako prikupljenog otpada vremenom se drastično smanjivala. Stoga se javila potreba za edukacijom i marketingom kada je u pitanju ovaj problem.

„Sa tim je došao i lik Ljubice, maskote JKP-a, na predlog dece iz dečje ustanove „Sunce“. Stvoren je lik Ljubice koja dobija zadatak da decu, ali i odrasle, edukuje o pravilnom odlaganju smeća“, rekao je Lazić i dodao da će Ljubica u narednom periodu dobiti svoju patrolu.

IVAN LAZIĆ
Ivan Lazić, Foto: GM Press

„Ljubica će sa patrolom biti na terenu gradskog područja Gornjeg Milanovca i vodiće računa kako građani odlažu otpad. Na licu mesta će razgovarati sa sugrađanima, neke će nagrađivati za selektivno odlaganje otpada, a one koji to ne rade suočiće sa komunalnom inspekcijom“, naglasio je Lazić.

LJUBICA2
Foto: GM Press

Programi sa Ljubicom obuhvataju interaktivno uključivanje dece u projekte uz pomoć kojih uče o očuvanju životne sredine i selekciji otpada. Svest o ekologiji usvaja se od malih nogu, kada deca nemaju mnogo predznanja koja bi ih ometala u izgradnji stavova po ovom pitanju, a ovakav vid učenja pokazalo se da ima efekta. Direktor Lazić naglasio je i da je društvena odgovornost  Javnog komunalnog preduzeća nešto jako bitno za naše sugrađane.

„Po osnovu prodatih količina otpada, prikupljen novac gledamo da plasiramo, odnosno doniramo i vratimo našoj deci“, istakao je Lazić.

Upravo kroz pomenute vidove edukacije najmlađih, kao i donacijama obrazovnim i vaspitnim ustanovama, sugrađanima se, kako je Lazić rekao, vraća za uložen trud kada je u pitanju očuvanje životne sredine.

Kristina Ponjavić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *