Manifestacija Dani Nastasijevića počinje sutra rečima o Dobrici Eriću

U Gornjem Milanovcu sutra počinju „Dani Nastasijevića”, jedna od većih kulturnih manifestacija ove opštine. Sam početak posvećen je velikanu zavičajnog pesništva Dobrici Eriću o kome će govoriti Mileta Aćimović Ivkov književni kritičar, Boško Lomović novinar i književnik i zavičajni pesnici Književnog kluba „Zapis‘‘.

U organizaciji gradske Biblioteke i opštine Gornji Milanovac, Centralna kulturna manifestacija Dani Nastasijevića održava se već nepunu deceniju u Gornjem Milanovcu, zavičajnom gradu koji se na ovaj način odužuje četvorici braće iz umetnički čuvene porodice.

„Ova manifestacija svake godine je u našem planu, obuhvata celu porodicu Nastasijević, trudimo se da ima muzičkog programa, književnog ali i izložbi. Ove godine akcenat je bačen na Momčila Nastasijevića jer smo izdali njegovu knjigu „Drame‘‘, rekla je direktorka biblioteke Nada Veljić.

dani nastasijevica

U okviru ovog programa na desetine učesnika proći će kroz različite kulturne forme, dok će ovogodisnju manifestaciju otvoriti veče posvećeno najvećem zavičajnom pesniku Dobrici Eriću.

„Program je zamišljen tako da će o njemu govoriti oni koji su ga najviše voleli, poštovali. Program koji je kolažnog karaktera upotpunićemo i pesmom i pričom o njemu‘‘, istakla je Dragana Perišić, organizator manifestacije.

Dani Nastasijevića će trajati do 7. novembra, do kada će posetioci imati prilku da uživaju u mnogobrojnim kulturnim sadržajima. Takođe, biblioteka će promovisati 16. broj svog godišnjaka „Slovo Ćirilovo“, u kome se publikuju literarni, naučni, esejistički radovi.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *