Maturantima Gimnazije “Takovski ustanak” juče uručene diplome

Uz prigodan program juče su maturantima Gimnazije „Takovski ustanak“ u dvorištu škole svečano uručene diplome o završenom srednjem školovanju. Biljana Nišavić, direktor gimnazije, kaže da je generacija koju škola ispraća bila izuzetna, o čemu govore i brojni uspesi sa Republičkih takmičenja.

-Danas ispraćamo još jedu generaciju uspešnih maturanata, koja je imala tu nezgodu da u vreme korone odrasta i diplomira. Tu smo da prikladnim programom obeležimo njihov odlazak i da podelimo nagrade najzaslužnijima. Među 106 maturanata, nagrađeni su učenik generacije, najbolji pojedinci odeljenja i četvrtog razreda, vukovci, kao i dobitnici posebnih diploma, odnosno učenici koji su tokom školovanja postigli najbolji uspeh na Republičkim takmičenjima, dakle, bili rangirani kao jedno od troje najboljih. Svake godine vrlo emotivno ispraćamao naše maturante, jer, dođu kao pilići, a odu kao odrasli ljudi. Imamo privilegiju da ih pratimo kako rastu i sazrevaju-rekla je Nišavić.

Biljana Nišavić, direktor Gimnazije “Takovski ustanak”  Foto/GM PRESS

Iz gimnazijskog dvorišta u veliki svet. Vrata škole zatvoriće budući lekari, arhitekte, pravnici, novinari, profesori, pisci, IT inženjeri. Sada su najjači i spremni za velika dela.

Dve godine korone, obeležile su školovanje ovogodišnjih maturanata. Prošle godine, zbog epidemijske situacije, nisu imali priliku da se takmiče, a ove, i pored drugačijih uslova za pripremanje, ostvarili su izuzetne rezultate. Sam podatak da su često bili jedini predstavnici čitavih okruga na Republičkim takmičenjima, govori u prilog njihovim uspesima.

Maturanti kažu da je bilo lepo biti gimnazijalac, ali da je sada trenutak da krenu dalje.

Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

Foto/GM PRESS

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *