Meštani zaseoka Božovići u Brđanima dobili vodovod

Meštani Brđana od 2006. godine čekaju na zdravu pijaću vodu. Opština Gornji Milanovac opredelila je značajna finansijska sredstva za izgradnju vodovoda u zaseoku Božovići i dodaće još 4 miliona dinara koji nedostaju kako bi time bila stavljena tačka na petnaestogodišnju izgradnju vodovoda u Brđanima.

dejan kovacevic
Dejan Kovačević, Foto: GM Press

„Danas se pušta voda u 18 domaćinstava, a do Nove godine još u 50, dok će u preostalih 30 domaćinstava vodu dobiti  kada se završe radovi na rezervoaru broj tri“, rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac prilikom puštanja u rad ovog vodovoa i dodao da se radovi nastavljaju posle Nove godine.

MEŠTANIN
Dragiša Đondrić, Foto: GM Press

U poslednje tri godine lokalna samouprava je dosta uradila povodom dobijanja nove građevinske dozvole i ponovnog projektovanja celog vodosistema. Meštani Brđana izrazili su veliko zadovoljstvo povodom ovog događaja.

„Život bez vode u 21. veku se teško može zamisliti“, rekao je za GM Press Dragiša Đondrić, žitelj ovog sela.

Inače,  Javno komunalno preduzeće Gornji Milanovac,  preuzelo je ceo projekat, odradilo preprojektovanje i kada posle Nove godine radovi budu završeni, ukupan broj domaćinstava koji će biti priključen na ovaj vodovod je oko 160.

Jovana Stojanović

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *