Milanovačka privreda i pojedinci donirali preko milion dinara za ugrožene porodice

Ovogodisnji donatorski ručak u potpunosti je bio uspešan, jer su prikupljena sredstva u iznosu od preko milion dinara, što je duplo više od prošlogodišnjeg. Predsednik opstine Gornji Milanovac, Dejan Kovacevic, zahvalio se svim privrednicima i pojedincima, koji su  pokazali svoju humanost i izdvojili novac za pomoć ugroženim sugrađanima i dodao da su Milanovčani još jednom dokazali solidarnost na delu.

I sami privrednici pohvalili su ovogodišnju organizaciju donatorskog ručka, naglašavajući da je lokalna samouprava opet pokazala kako se udruženim sredstvima i zajedničkim snagama, može pružiti pomoć kome je zaista potrebna.

donatorski rucak 2
Foto: GM Press

Donatorski ručak se u Gornjem Milanovcu organizuje povodom „Dana borbe protiv siromaštva“. Iz godine u godinu sredstva koja se na ovaj način prikupljaju i doniraju su sve veća, a organizatori ne kriju zadovoljstvo zbog dobrog odziva kako privednika, tako i građana.

„Ovo je prilika da svi pokažemo empatiju jedni prema drugima, da pokažemo da smo socijalno odgovorni, da želimo društvo u kome neće biti velike klasne razlike, da želimo društvo u kome su svi spremni da jedni drugima pomognemo“, naglasio je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Donatorski rucak
Foto: GM Press

Na donatsrkom ručku pojavio se veliki broj milanovačkih privrednika, predstavnika firmi i kompanija, koji su, kako kažu, svi ujedinjeni u zajedničkom cilju da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Podržavamo ovakve akcije, jer mislimo da su veoma društveno korisne, ali i nažalost, još uvek potrebne, obzirom na tranzicioni period u kome se i privreda i društvo nalaze“, rekao je Darko Vukobratović, vlasnik preduzeća ROC Rudnik.

„Mi privrednici i lokalna samouprava imamo izuzetno jaku saradnju, a mi iz privrede želimo da se  uključimo u svaku akciju, pa naravno, i sada. I ovo nije prvi put, mnogo godina unazad mi pomažemo onima kojima je pomoć potrebna“, kaže Stanica Levajac, direktorka Zvezde Helios.

„Takovo inače zapošljava oko 720 ljudi, među kojima imamo i nekoliko invalida, tako da dobro znamo šta znači manja kupovna moć i nedostatak novca. A ovakvi skupovi izuzetno su bitni  za opštinsku vlast, gde mi, kao privrednici, moramo da uzmemo učešće“, naglasio je  Miodrag Jovičić, direktor kompanije „Takovo“.

Podserimo, na prošlogodišnjem donatorskom ručku prikupljeno je 650 hiljada , a već ove godine, više od milion dinara.

Mirjana Milićević

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *