Milanovačke škole i dalje rade prema prvom modelu, u petak nova odluka

Situacija sa korona virusom svakodnevno se pogoršava, a broj obolele dece je u porastu. Iako se u opštini Gornji Milanovac prema poslednjoj odluci Ministartsva prosvete i ove sedmice nastava obavlja prema prvom modelu, pojedine škole u Moravičkom okrugu, zbog broja obolelih bile su prinuđene da rade prema drugom .odnosno trećem modelu.

Školska godina počela je regularno uz najavu da će se epidemiološka situacija pratiti svakodnevno a svakog petka se donosi odluka o tome po kom modelu će škole raditi od sledećeg ponedeljka. Kada je reč o Moravičkom okrugu škole u Ivanjici i Lučanima morale su da izmene organizaciju rada tako što su srednje škole prešle na treći model odnosno na online nastavu, dok su učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola sa područja ovih opština prešla na drugi, odnosno kombinovani model.

-Sve škole sa teritorija grada Čačka I opštine Gornji Milanovac ostale su u redovnom režimu rada, s tim što od juče ima prijavljenih odeljenja koja prelaze na online nastavu I to su slučajevi  gde je u predhodnih 48 sati prijavljeno dva ili više učenika pozitivnih na Covid 19. U tom smislu situacija postaje složenija – kaže Slađana Parezanović, rukovodilac školske uprave .

Foto/Slađana Parezanović, rukovodilac školske uprave

Škole su u obavezi da obaveštavaju školsku upravu o svim odeljenjima koja pređu na online a sredom od 8-10 sati u jedinstveni sistem prosvete unose podatke o broju zaraženih nastavnika  i učenika. Na osnovu tih podataka  zaseda tim na nivou Republike i petkom se dobija odluka koja se istog dana saopštavaju školama.

GM PRESS/Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *