Milanovačko pozorište izborilo plasman na završnicu 16. Internacionalnog festivala amaterskog teatra

Predstava „Labudova pesma“(A.P. Čehov) i „Sokratova odbrana i smrt“ (Platon) u režiji Branka Kneževića, a produkciji Milanovačkog pozorišta iz Gornjeg Milanovca u konkurenciji 11 najboljih predstava sa prostora nekadašnje Jugoslavije izborila je plasman u Laktaše u Republiku Srbsku (BiH) na završnicu Internacionalnog festivala amaterskog teatra, koji se održava u Laktašima u Republici Srpskoj (BiH), a koji već 16 godina za redom, organizuje „Centar za kulturu i obrazovanje“.

„Poštujući ovaj Festival ozbiljnog ugleda i tradicije, koji za cilj ima unapređenje neprofesionalne teatarske umetnosti u regionu i pomaganje dramske književnosti, trudio sam se da u selekciju uvrstim prvenstveno predstave koje su bile najbolje u svim aspektima (dakle i u glumačkim, rediteljskim, scenografskim, kostimskim i drugim rešenjima), te predstave koje su htele nešto novo i važno da kažu u svom autorstvu (bilo da je novi dramski tekst ili kompletan autorski projekat) i koje su u toj nameri uglavnom i uspevale“, istakao je, između ostalog, selektor festivala vanr. prof. Velimir Blanić.

Osim pozorišta iz Gornjeg Milanovca u zvanični program 16. Internacionalnog festivala amaterskog teatra, Laktaši 2021. uvrštena su i pozorišta iz Velike Plane (Centar za kulturu „MASUKA“ / „Via Doloris“, Dejan Petković u režiji Miloša Jagodića), Beograda (Studio glume – TEATAR 011 / „Na površini“, Nataša Radonjić, Marija Stanković i Vladimir Jorgić u režiji Nataše Radonjić), Banja Luke (Gradsko pozorište „Jazavac“ / „Gospodar muva“, Viliam Golding u režiji Belinde Stijak), Aleksinaca (Gradsko pozorište „Teatar 91“ / „Zvezdana prašina“, Dušan Kovačević u režiji Branislava Nedića) i Mrkonjić Grada (Gradsko pozorište Mrkonjić Grad / „Ostajte“, Ljiljana Čekić u režiji Dubravke Nikolić).

Međunarodni pozorišni festival u Laktašima pored Banja Luke biće realizovan od 24 – 27 juna, a nastup Milanovčana u sali Centra za kulturu i obrazovanje planiran je za 26. jun 2021. godine.

KCGM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *