Milanovčani se spremaju na letovanje

Kako se epidemijska situacija stabilizije, otvaraju granice i popuštaju mere, mnogi sugrađani već planiraju da odmor provedu u Srbiji ili drugim stranim destinacijama. Kuda na letovanje i pod kojim uslovima, do Grčke, Turske, Crne Gore ili  Egipta, raspitali smo se u Turističkoj agenciji  „Art travel“  iz Gornjeg Milanovca koja je spremna za svoje stare i nove putnike.

Turistička sezona je što se ovog leta tiče, obećavajuća, granica sa Grčkom otvorena je polovinom aprila, a dobre vesti su, da se od 15. maja otvara i magistralni pravac preko Severne Makedonije. U agenciji kažu da su spremni za  aranžmane sa svojim starim i novim  klijentima.

– Situacija sa koronom najviše je pogodila turizam, ovog leta se nadamo mnogo boljoj sezoni. Kada su u pitanju strane destinacije, Grčka je ono što se čekalo i što se kod nas najviše traži. Imamo sve više ponuda i aranžmana, što se GrčKe tiče a peščane plaže i toplo more, prijatni domaćini i mogućnost odlaska u sopstvenom aranžmanu, najviše odgovaraju našim turistima. Tu su, naravno i Turska, za koju imamo kako avio, tako i bus aranžmane i Egipat koji je aktuaelan tokom cele godine zbog prijatne klime. Za putovanje u Egipat obezbeđeni su čarter letovi preko cele godine, a od dalekih destinacija popularan je Dubai. Takođe, sve je aktuelnija Albanijaza koju nije potreban negativan PSR test ili potvrda o vakcinaciji – rekla je Marina Nešković, vlasnik Turističke agencije “Art Travel”.

Marina Nešković, vlasnik Turističke agencije “Art Travel” Foto/ GM PRESS

Kao što je većini sugrađana koji su spremni da otputuju u Grčku poznato, za ulazak u ovu zemlju potrebna je potvrda o izvršenoj imunizaciji bilo kojom vakcinom, negativan PCR ili antigenski test, a za decu do deset godina, osim pasoša, nije potreban nikakav dokument.

Cene su, kažu u agenciji na nivou prethodnih godina, osim u Grčkoj gde su neznatno povećane. Povoljnija epidemijska situacija i dolazak lepog vremena uticali su na to da se sugrađani se već raspituju za aranžmane koju ova putnička agencija nudi.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *