Milanovčanke sedme nastupaju na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Grad Čačak, kao prošlogodišnji pobednik na manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope, ugostio je danas organizatore najvećeg ekranizovanog takmičenja u zemlji i predstavnike lokalnih samoprava čiji će mladi ove godine pokazati svoje talente u pevanjnu i plesu. U Sali Naučno-tehnološkog parka u Domu kulture održano je žrebanje na kome su predstavnicima 24 grada iz Srbije dodeljeni redni brojevi pod kojima će nastupati.

Brojeve su izvlačili direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope” na Prvoj Srpskoj Televiziji Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije David Makević, zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i direktor Turističke organizacije Čačka Vojin Jakovljević.Pobednice iz 2020. godine i ovogodišnja predstavnica domaćina pripremile su zanimljivosti o svim gradovima koji će učestvovati na takmičenju.

Karadarević je naglasio da cilj manifestacije nije samo nadmetanje mladih, već i učenje o svim malim i velikim gradovima Srbije, kao i druženje i sklapanje prijateljstava.

-Želim da vam se zahvalim što deca Srbije žive normalno i što smo postail stabilni sistem brige o mladima na ovaj način.Iz Srbije je krenuo “ritam Evrope” i počeo da se širi, najpre u zemlje regiona-Crnu Goru, Hrvatsku, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, zatim na Kipar, Švedsku i Slovačku-rekao je Karadarević.

Igor Karadarević,direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope” na Prvoj Srpskoj Televiziji

Ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, prisutnima se obratio Nikola Pajić,savetnik ministarke Marije Obradović, ističući da je Ministarstvo ove godine izdvojilo 41 400 000,00 dinara za podršku raznim manifestacijama u zemlji,među kojima je i “Srbija u ritmu Evrope”, kao i ministar-savetnik za kulturu iz Ambasade BiH u Beogradu Dragiša Delić.

-Biće nam drago da vidimo finale, da deca pokažu da razumeju šta je Evropa, šta je Evropska unija i jedinstvo različitosti, na jedan originalan i lep način, kako to radi manifestacija u “Srbija u ritmu Evrope”-kaže Nikola Pajić.

Nikola Pajić, savetnik ministarke za državnu upravu i lokalni samoupravu

Gornji Milanovac će nastupiti pod rednim brojem sedam, a tročlana grupa u kojoj će jedna devojka pevati i dve igrati, predstavljaće Australiju.

-Lokalna samouprava podržava i dalje mlade.Bili smo uz njih prilikom odabira predstavnika, u saradnji sa organizatorima “Srbije u ritmu Evrope”,što nastavljamo i na predstojećem takmičenju, uz medijsku podršku.Nadamo se što većem broju glasova Milanovčana, kako bi naše devojke ostvarile bolji plasman.Lepo je što se takmiče i ako pobede, ali je važno što kroz ovaj projekat uče o gradovima naše države  i zemljama koje predstavljaju-rekla je Aleksandra Janković, pomoćnica predsednika Opštine Gornji Milanovac za prosvetu.

Aleksandra Janković, pomoćnica predsednika Opšrtine Gornji Milanovac za prosvetu

Ono što predstoji takmičarima jeste snimanje spotova u Čačku i poseta ministarki Mariji Obradović.

Grad Čačak nastupiće pod rednim brojem četiri, a prošlogodišnje pobednice će otputovati u Španiju, koju su predstavljale, čim to epidemijska situacija dozvoli.

Televizijski prenos takmičenja najavljen je za 5.septembar u 13 časova na Prvoj Srpskoj Televiziji.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *