Minijaturni bijenale 8

Minijaturni bijenale 8, najavna manifestacija 15. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature svečano će biti otvoren u holu ispred velike sale Kulturnog centra večeras u 19 časova.

Na otvaranju će nastupiti hor „Raspevani cvetići“ i bend Cactus fields.

Postavku čini više od 2.200 radova, koje potpisuje isto toliko mladih autora, različitih uzrasta iz gotovo svih osnovnih škola sa područja opštine Gornji Milanovac. Radovi su rađeni različtitim tehnikama, ali u formatu identičnom, kao i za Međunarodni bijenale umetnosti minijature (10x10cm).

Van konkurencije ove godine su radovi 315 učenika osnovnih i stručnih škola, kao i polaznika likovnih ateljea iz Čačka, Užica, Kraljeva, Šapca, Niša i Beograda. Na Minibijenalu svoje radove predstaviće i polaznici Škole dizajna iz Beograda i Beogradske škole za dizajn i nove medije, zatim polaznici Škole stripa iz Nikšića, Likovne radionice Muzeja rudničko-takovskog kraja, Likovnog ateljea „Zvezda Helios“, kao i deca iz osnovnih škola u Preljini, Rakovi, Ljigu i Sevojnu.

Kompanija „Metalac“ po drugi put će ove godine nagrade dodeljivati i deci – najboljim gostujućim autorima. Po jedna nagrada kompanije „Metalac“ otići će autorima iz gostujućih gradova.

Osnovna ideja Minijaturnog bijenala je pridati veću ozbiljnost i značaj umetničkom izražavanju dece, a sve u cilju da ona integrišu svoju maštu i istraže mogućnosti svog stvaralaštva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *