Ministar Stefanović podoficirima: Vi ste kičma naše vojske

Prilikom promocije 110 polaznika 18.klase  Osnovnog kursa za podoficire i 33 učenika srednje stručne Vojne škole u prvi podoficirski čin, održane danas u Takovu, prisutnima se obratio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane  Nebojša Stefanović.

 – Sa ponosom stojim danas ovde, na ovom istorijskom mestu. U Takovu je mnogo simbolike za srpski narod. Ovde je počelo stvaranje moderne srpske države, ali i moderne srpske vojske. Srpska vojska nastala je upravo iz ustaničkih četa, odnosno iz naroda koji se izborio za svoju slobodu. Zato je i veza našeg naroda sa vojskom toliko jaka. Te Cveti 1815. godine ujedno su i dan Vojske Srbije. Vojske koja omogućava da država u miru jača i da ima snage da donosi odluke samo u interesu sopstvenog naroda. Biti pripadnik Vojske Srbije, služiti svojoj otadžbini i obezbediti sigurnost našeg naroda mogu samo posebni I veliki ljudi. Vi, dragi podoficiri, ste dokaz da Srbija ima takve ljude i da ima ko da je štiti. Upravo vi ste kičma naše vojske – rekao je ministar Stefanović.

  Nebojša Stefanović, ministar odbrane

Svečanoj promociji danas su osim Ministra odbrane prisustvovali i Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, Komandant Komande za obuku  brigadni general Željko Petrović, Zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Nikola Dejanović i Pukovnik Mićo Suvajac, načelnik Škole nacionalne odbrane. Takođe, svečanosti su prisustvovali i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, predsednik SO Gornji Milanovac, Lazar Nikolić, zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, direktori javnih preduzeća i predstavnici kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ i  crkve Svete Trojice.

GM PRESS/Jovana Lekić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *