Ministar Stefanović posetio Gornji Milanovac

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović posetio je danas opštinu Gornji Milanovac. Povod posete bio je da se, kroz razgovor sa čelnicima i građanima, ustanove planovi i mere unapređenja saradnje policije i lokalne samouprave, kako bi se osiguralo da bezbednost građana bude veća.

„Drago mi je da smo danas u Gornjem Milanovcu gde sam, kroz razgovor sa predsednikom opštine, načelnikom, direktorima javnih preduzeća, zaključio da zaista imamo uspešan model jedne opštine. Između ostalog, razgovarali smo o većem broju policajaca koji su potrebni za opštinu, međutim, moram da naglasim da sam zadovoljan što je nivo rada policije izuzetno visok, bezbednost dobra, a broj izvršenih krivičnih dela mali. Već sutra će nalogom pet policijskih službenika biti upućeno iz Policijske uprave u Čačku u Gornji Milanovac, ali ćemo i kroz sledeći konkurs Centra za osnovnu policijsku obuku imati jedan broj policajaca koji je baš iz Gornjeg Milanovca“, istakao je Stefanović za portal GM PRESS.

Osim ministra Stefanovića, u Gornjem Milanovcu danas su bili i direktor JP ,,Elektroprivreda Srbije“ Milorad Grčić, kao i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

“Imamo nove planove za investicije i dovođenje kompanija u ovu opštinu. Uz prisustvo direktora javnih preduzeća razgovarali smo o izgradnji uključenja za auto-put i rekonstrukciji određenih putnih pravaca, što će pomoći bolje povezivanje u ovoj opštini”, naglasio je Stefanović.

Na sastanku je bilo reči i o jačanju kapaciteta strujne mreže i druge infrastrukture.

Kristina Ponjavić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *