Mnoga zvučna imena stižu u Pranjane na Sabor violinista

Na prvom sastanku Organizacionog odbora Sabora violinista Srbije koji će biti održan od 19-21 avgusta u Pranjanima, napravljen je plan delovanja posebno u organizacionom smislu, jer organizatori ove godine očekuju značajno veći broj posetilaca u odnosu na prvi Sabor 2019.

Dejan Kovačević, predsednik OO Sabora rekao je danas nakon prvog sastanka Odbora da se vakcinacija stanovništva obavlja u skladu sa preporukama i da se, kako na nivou opštine tako i na nivou Republike približavamo cilju a to je kolektivna imunizacija do kraja maja. On je dodao da se očekuje da pandemija korona virusa u Srbiji tokom juna bude stavljena pod kontrolu, što će omogućiti i održavanje Sabora.

Foto/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Danas smo usvojili važne odluke za Sabor, akcenat je stavljen na kompletnu organizaciju, jer ako imamo u vidu da je prvi Sabor posetilo 50.000 ljudi, a ove godine očekujemo veći broj gostiju, veoma je bitno da organizacioni deo odradimo besprekorno. Takođe, program Sabora je danas usvojen, biće iznenađenja i velikih imena, a ja pozivam sve građane Srbije da dođu u Pranjane, na treći, mogu da kažem tradicionalni Sabor violinista Srbije, da zaboravimo sve probleme i uživamo uz taktove violine – rekao je Kovačević.

Petak 19. avgust rezervisan je za takmičarski deo mladih violinista, dok će seniori gudala ukrstiti u subotu. Prvog i poslednjeg saborskog dana biće organizovani koncerti a sva tri dana obeležiće  nastupi mnogih poznatih violinista. Bužet za organizaciju ovogodišnjeg Sabora je 2 miliona dinara a nosilac projekta je Kulturni centar Gornji Milanovac.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *