Muzika za sva vremena

Koncert za klavir i violinu velikana klasične muzike održan je u petak, 2. aprila u Modernoj galeriji Kulturnog centra uz poštovanje epidemioloških preporuka i mera.

Muzika kao večita inspiracija i tonovi sonata velikih svetskih kompozitora klasične muzike, obeležili su veče i koncert u kome je milanovačka publika zaista uživala.

Večeras su na programu bile dve sonate, jedna barokna, druga  iz vremena klasike, Betoven i barokni Lekler, to su sonate za violinu i klavir, tri Rahmanjinove kompozicije, Bramsov skerco i poloneza Vijenjavskog koji je izazov za svakog violinistu – rekla je Biserka Marović, profesor klavira.

Foto/Biserka Marović, profesor klavira

Prvim koncertom u sezoni umetnici su započeli seriju nastupa i izvođenja neprolazne muzike svetskih velikana. Lepa atmosfera i interakcija između publike i umetnika, provučena kroz nežne klasične kompozicije obeležila je koncert u kome su svi uživali.

-Mi smo još pre dve godine došli na ideju na održimo seriju koncerata velikana klasične muzike za violinu i klavir i da pokušamo da materijalizujemo i prenesemo publici divnu muziku koju su nam oni ostavili. To je muzika svih vremena koja je uvek inspiracija kada je iznova izvodimo. U Milanovcu nam je ovo prvi u nizu koncerata koje planiramo da održimo i zaista smo oduševljeni publikom, prostorom, kao i saradnjom sa Kultrunim centrom-rekao je Miodrag V. Bogić, profesor violine.

Foto/Miodrag V. Bogić, profesor violine.

Publika je aplauzom nagradila maestralno  izvođenje neprolaznih dela velikih svetskih kompozitora i time pokazala koliko joj koncerti i muzički događaji nedostaju.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *