„Na brzinu do pasoša“: putnu ispravu možete dobiti za 48 sati, ali uz uslov

Širom Srbije redovi za izdavanje novih pasoša ovih dana su ogromni, međutim ukoliko je potrebno da putujete u štokraćem roku, zbog važnih razloga, do tog dokumenta možete doći za samo 48 sati.

Kako je objasnila načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Srbije Valentina Vulić, i u uslovima velike navale, građanin može brzo da dođe do pasoša, ali za to je potrebno da se ispune određeni uslovi.

Potrebno je da postoji dokaz da je neophodno izdavanje pasoša po ubrzanoj proceduri – hitno lečenje ili hitan službeni put.

Vulić je objasnila da u tom slučaju građani treba da plate taksu u iznosu od 5.000 dinara, za razliku od redovne procedure tokom koje se plaća 3.600 dinara.

Ona je navela da je trenutno izuzetno povećan obim posla za izdavanje putnih isprava, zbog najava o otvaranju granica, ali da MUP uspeva da izda sve putne isprave u roku od sedam do deset dana.

Zakazivanje preko e-Uprave ili lično

Iako je MUP omogućio da se zakaže preko portala eUprava, Valentina Vulić ističe da je i dalje moguće i lično zakazati, na šalterima.

– Moguće je zakazivanje preko e-Uprave, 30 dana unapred, ali i svaka stranka koja lično dođe, obaviće posao. Produžili smo radno vreme kako bi što više građana moglo da podnese zahtev – rekla je Vulić.

BLIC/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *