Na Covid odeljenju trideset Milanovčana

U poslednja 24 sata obavljeno je pet prijema na Covid odeljenje Opšte bolnice i šest otpusta na kućno lečenje. od ukupnog broj hospitalizovanih, dvadeset šestoro je pozitivno na korona virus, dok su četiri pacijenta negativna.

U Srbiji  je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 6.636 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 279 osoba.

Koronavirus je, prema poslednjem preseku, potvrđen kod još 6.461 osobe, od 20.852 testirane. Od posledica zaraze preminule su još 52 osobe.
Epidemijska situacija je krajnje ozbiljna, upozorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da od kovida 19 obolevaju i deca, bebe i trudnice.

Sednica Kriznog štaba trebalo bi da bude održana ove nedelje, a doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, rekao je za RTS da medicinski deo zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere i smanjiti kontakte, što bi podrazumevalo skraćivanje radnog vremena, kao i to da deset dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *