Na skupštinskom zasedanju usvojene sve tačke Dnevnog reda

Na samom početku sednice usvojene su odluke o prestanku mandata odbornicima Skupštine Opštine Gornji Milanovac sa izborne liste Aleksandar Vučić- za našu decu i izborne liste Ivica Dačić Socijalsiticka partija Srbije, Jedinstvena Srbija, usled preuzimanja posla, odnosno funkcije, koja je, u skladu sa zakonom, nespojiva s funkcijom odbornika.Usvojena je I odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine opštine sa izborne liste grupe građana “Pobedi I spasi opštinu Gornji Milanovac –Milisav Mirković”, usled podnošenja ostavke.

Osim ostalih tačaka, danas su usvojeni predlog Odluke o završnom računu Opštine za 2019. godinu, razmatranje izveštaja o izvršenju odluke o budžetu za period od 1. januara do 30. juna 2020. godine, kao i predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta za tekuću godinu. Usvojen je i predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac –petlja Takovo“, kao i predlog Odluke o lokalnom ombudsmanu.

Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac

„Današnja Skupština je bila specifična i malo je duže trajala zbog velikog broja tačaka na dnevnom redu – rekao je Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac. “Poznati su razlozi, dugo nije bilo zasedanja, tako da je ovo bila prva radna sednica Skupštine Opštine posle konstituisanja Skupštine i one prve sednice gde su izabrani izvršni organi. Zato je bilo dosta tačaka koje je trebalo usvojiti, izvršenje budžeta, rebalans budžeta, izveštaji ustanova i javnih preduzeća, tako da su to razlozi zašto smo danas ovako dugo ostali. Ja moram da izrazim zadovoljstvo što je bilo dosta konstruktivnih razgovora, kao što je i sam predsednik Opštine rekao. Nastavljamo sa radom i verujem da ćemo u ovom duhu doprineti da se odluke koje se ovde donose sprovode na najbolji mogući način, u interesu građana Gornjeg Milanovca.“ – rekao je Nikolić.

Danas su usvojeni I izveštaji o radu javnih preduzeća ustanova.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac kaže da kao rukovodilac nije zadovoljan rezultatima ostvarenim u 2019. godini, ali da kada uporedi izveštaje iz ranijih godina, u potpunosti je siguran da su prošlogodišnji, ostvareni prema očekivanjima i planovima postavljenim  u prethodnom periodu.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

-Preduzeće je ostvarilo neznatnu dobit, u 2019. godini oko 1,5 miliona dinara, to će biti raspoređeno na pokriće gubitaka iz prethodnih godina koji iznose oko 49 miliona dinara. U proizvodnom smislu, mislim da je JKP apsolutno odgovorilo svim izazovima koji su se desili tokom 2019. godine. Proizvedeno je i distribuirano nešto više od 5 miliona kubika vode i dopremljeno do naših sugrađana. Što se tiče kvaliteta vode analize su pokazale, a bilo ih je više od 1,600, da je procenat neispravne vode 1,6. Gornja granica za nedozvoljene supstance u vodi  su do 20%. Što se tiče komunalnog sektora u 2019. godini, odveženo je oko 15 hiljada tona smeća na sanitarnu deponiju i očišćeno je 19 divljih deponija. Mi smo stavili akcenat na čistoću grada  i mislim da smo u 2019. godini uspeli da poboljošamo rezultate u odnosu na prethodne godine.“ – izjavio je Lazić.

Predrag Marković, direktor SRC “Breza”

Predrag Marković, direktor SRC “Breza”, ocenjuje prošlu godinu kao veoma uspešnu.

„2019. je bila dobra godina za ustanovu Sportsko-rekreativni centar, kako za Halu Breza, tako i za Gradski bazen. Zadovoljni smo radom, zadovoljni smo izveštajem, vidim da su i odbornici zadovoljni, a nadam se i građani“ – rekao je Marković

Odbornici Skupštine Opštine usvojili su na današnjem zasedanju i predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za izgradnju pristupne saobraćajnice „Gornji Milanovac – petlja Takovo“, predlog Odluke o lokalnom ombudsmanu, kao i sve ostale tačke Dnevnog reda.

 

GM Press / Mirjana Milićević

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *