Najava 18. kola Prve lige Srbije u fudbalu: FK Kabel – FK Metalac

Subota ispred nas donosi još jedan izuzetno ozbiljan test za mladi tim fudbalskog kluba Metalac. U okviru 18. kola Prve lige Srbije odlaze na duel ekipi Kabela iz Novog Sada, koji, kao i klub iz naseg grada, još uvek nije osetio gorčinu poraza na domaćem terenu.

aleksandar stankovic
Aleksandar Stanković, Foto: GM Press

„Rezultati koje oni imaju kod kuće sigurno donose jedan respekt. Oni nisu izgubili nijednu utakmicu. Mi se samo vezujemo za nas, za neki naš cilj, za neki naš odnos i pre svega mislim da će biti jako bitno da se psihološki pripremimo za sve što nas očekuje u Novom Sadu u svakom smislu te reći“, rekao je trener Metalca Aleksandar Stanković.

Inače, pre nešto manje od mesec dana tim sa Limana je nakon gostovanja Smederevu kažnjen od strane saveza oduzimanjem čak 10 prvenstevnih bodova zbog sumnje u nameštanja pomenute utakmice, pa tako sada zauzima 11. mesto na tabeli, a da nije bilo tog nemilog događaja bio bi izjednačen po bodovnom saldu sa timom Metalca.

Sve ovo ide u prilog tome, da je eikpa iz glavnog grada Vojvodine dosta jak rival, ali svakako i naš tim ima dosta svojih aduta u koje ne treba sumnjati.

bojan mijailovic
Bojan Mijailović, Foto: GM Press

„Oni su pokazali da su tvrda i domaćinska ekipa u dosadašnjem delu prvenstva, ali smatram da smo mi, sa velikim ambicijama, spremni da izađemo izazovu u susret sutra i da budemo prvi koji će ih pobediti na njihovom terenu“, optimistično je zvučao Bojan Mijailović, fudbaler Metalca.

fk metalac
Foto: GM Press

Od bitnijih informacija treba napomenuti da će naš tim biti lišen igranja najboljeg igrača i kapitena Aleksandra Ješića, koji će usled nagomilanih žutih kartona morati na pauzu od jednog meča.

Do kraja jesenjeg dela šampionata ostaje, zaključno sa sutrašnjim kolom, jos šest, a plavobele u tom periodu čekaju čak četiri jako teška gostovanja. I to timovima koji pružaju znatno bolje partije na svojim travnjacima.

fk metalac
Foto: GM Press

„Poslednjih 5 kola čekaju nas ekipe koje su bivši superligaši, počev od Dinama, od Backe… Cela liga je dosta izjednačena i svaka utakmica je neka priprema za sebe. Nema favorita u ovoj ligi. Na nama je samo bitno da ponovimo neke stvari koje su bile na poslednjoj utakmici i da pristup bude na odeređenom nivou. Ako je to tako, ja se lično ne bojim za rezultat, verujem u ove momke, verujem u ono sto svi zajedno radimo i ceo stručni štab i klub koji stoji iza nas i mislim da rezultati neće izostati“, bio je vrlo iskren šef struke Metalca Aleksandar Stanković.

fk metalac
Foto: GM Press

Ostaje nam samo da podržimo naše momke da nastave sa dobrim igrama i da pokušaju da zadrže jednu od prve dve pozicije na ligaškoj tabeli, pre odlaska na zasluženi odmor.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *